Ženi treba muškarac da je vodi a ne da je sputava - Savjeti psihologa kako usrećiti ženu

Nije rijedak slučaj da žena odluči da se razvede i nakon 20 godina braka, okrene se i napusti sve. 


Veoma često se dešava da muškarac ne razumije koji je razlog takve njene odluke i zašto ga je njegova voljena žena napustila. Postoji veoma jednostavan odgovor na to. Nije bila srećna pored njega. Psiholog Zhanna Abramova je istakla da postoje tri stvari koje bi muškarci trebali raditi kako bi zadržali svoju ljepšu polovinu pored sebe. 

1. Muškarac mora misliti na oboje; Muškarac uvijek treba da razmišlja o svojoj ženi i ne smije misliti samo na sebe, što mnogi muškarci čine. Prilikom donošenja bilo koje odluke, muškarac mora razmisliti o tome kako će ta odluka uticati na njegovu suprugu. 



Muškarac ne smije zaboraviti da više nije sam i da svaku odluku mora donositi zajedno sa svojom ženom. 2. Muškarac mora obzbjediti ženi sigurnost; Muškarac bi trebao biti u stanju obezbjediti svojoj ženi sigurnost u braku. 

Ne govorimo samo o finansijskoj sigurnosti, već joj treba biti podrška u svakoj situaciji te da pored sebe ima nekoga ko će joj pomoći i biti joj rame za plakanje. 3. Muškarac mora da bude jak; Ženi je potreban muškarac koji će je zagrliti i priviti uz sebe te joj reći da će sve biti u redu. 



Treba joj neko ko će joj pomoći kada joj je pomoć potrebna i ko će je zaštititi kada joj je potrebna zaštita. Ženi je potreban odgovoran i zreo muškarac koji će znati kako da se nosi sa svim problemima koji se pred njima nađu. Ženi je potreban muškrac  na koga će se uvijek moći osloniti i na koga će uvijek moći računati.

Pokreće Blogger.