Zašto ljubavnice dobijaju skupe poklone, a supruge često ne dobiju ništa: Psihologija odnosa

Da li ste se nekad zapitali zašto muškarci češće daju skuplje poklone svojim ljubavnicama nego svojim zakonitim suprugama? 


To što je našao ljubavnicu je nepravedno prema njegovoj ženi, a to što joj daje skupe poklone je još nepravednije. Neka istraživanja su pokazala da su muškarci spremni dati duplo više novca za poklon koji je namijenjen ljubavnici nego za poklon koji je namijenjen ženi. 

Zašto ljubavnice dobijaju skuplje poklone? Iako mnogi tvrde da muškarci ljubavnicama kupuju skupe poklone kako bi kupili njihovo čutanje psiholozi kažu da je to zato što se ponašaju drugačije od supruga. Ljubavnice konstantno flertuju sa muškarcima, pružaju im pozitivne emocije i nikada ih ne gnjave sa glupostima. 



One im svaki put prirede noć za pamćenje i nikada ne ograničavaju njihovu slobodu. Ljubavnice, za razliku od mnogih žena, poklone prihvataju sa oduševljenjem i zahvalnošću. Za razliku od njih, žene u braku često zaboravljaju na strast i flert. 

Prestaju isticati svoju ženstvenost i često se zapuste. Često kritikuju svoje muževe i gnjave ih raznim glupostima koje muškarcima često uopšte nisu važne. Žene su često jako ljubomorne, ponekad bez bilo kakvog razloga i žele svoje muževe držati pod kontrolom. 



Ravnodušne su prema poklonima koje im njihovi muževi kupuju i često zaborave i da se zahvale. Po ovome vidite kolika je razlika između žena i ljubavnica. Ako ne želite da vaš muž nađe ljubavnicu tada morate promijeniti svoje ponašanje. Naučite uživati u životu i dajte svom muškarcu pozitivne emocije. 

Pokažite oduševljenje i zahvalnost kada vam pokloni nešto jer ćete samo tako motivisati muškarca da vam češće kupuje poklone. Muškarci vole žene koje znaju da se raduju, koje se dive sebi, svom partneru i svijetu oko sebe. Takve žene motivišu muškarce na vjernost. Pored takve žene muškarac nikada neće poželjeti ni jednu drugu.

Pokreće Blogger.