Nemoj biti žena koja trči za muškarcima - Budi žena za kojom muškarci trče

Mnogim ženama je nametnuto mišljenje od strane društva da joj je potreban muškarac da se osjeća srećno. 


Zbog toga mnoge žene trče za muškarcima i očajnički pokušavaju pronaći onog pravog. Sa svakim muškarcem koji je povrijedi ona gubi dio sebe, ali i dalje nastavlja da se trudi da zadrži svakog sledećeg iako u dubini svoje duše zna da on nije a nju. 

Da li zaista želite biti žena koja trči za muškarcem i moli ga za malo pažnje samo zato što su vam drugi rekli da to trebate? Da li zaista želite da se borite za muškarca koji bi vam mogao slomiti srce? Nemoj biti žena kojoj je potreban muškarac i koja trči za muškarcem, budi žena za kojom će muškarci trčati.



Umjesto da trčite za muškarcem i dokazujete mu svoju vrijednost pokušajte sami sebi biti dovoljni. Budite zadovoljni sami sa sobom, budite sigurni u svoju vrijednost i počnite se fokusirati na sve ono što vas čini srećnim. Nemojte se zadovoljavati sa muškarcima koji ne znaju šta žele od života. 

Nemojte pomijerati planine ta njih, ako oni za vas nisu spremni preskočiti lokvu. Zapamtite da ste nevjerovatni takvi kakvi jeste i da zaslužujete biti srećni. Tek kada shvatite koliko vrijedite biće vam jasno da nije potrebno da molite muškarca za malo pažnje i da trčite sa njim. 



Ne moraš nikoga moliti da ostane u tvom životu, ko ne želi da bude u njemu pusti ga da slobodno ide. Pokažite da vam nije potreban muškarac da biste bili srećni i zadovolni, pokažite da se niko ne može igrati sa vapim osjećanjima i da nećete dozvoliti više nikome da vas povrijedi i slomi vam srce. 

Nemojte gubiti svoje dragocjeno vrijeme tražeći "onog pravog". Umjesto toga usmjerite svoju energiju na sebe i postanite bolja osoba. Budite sebi prioritet, otkrijte svoju vrijednost i razvijte se kao osoba i tada ćete biti u potpunosti zadovoljni svojim životom. 

Tada ćete shvatiti da samo vi sami možete ostvariti svoje snove i da vam nije potreban muškarac da to učini za vas. Veza bi uvijek trebala biti dodatak vašem životu i dio njega, a nikako ne smije postati cijeli vaš život. Niko vas neće usrećiti ako vi sami niste u stanju usrećiti sebe. 

Muškarac neće promijeniti vašu stvarnost ili učiniti vaš život boljim ako vi sami to ne učinite. Zapamtite da muškarci lako primijete slabu ženu, oni osjećaju njen očaj i mogu to da iskoriste. Muškarci znaju da je slaba i očajna žena spremna na sve, zato nemoj biti jedna od njih.

Pokreće Blogger.