Mnogi tek kad se razvedu shvate sa kim su bili u braku - Životna pravila za sve razvedene žene

Neke statistike pokazuju da skoro polovina svih sklopljenih brakova završi razvodom. 


Mnoge žene tek kada okončaju svoj brak i razvedu se shvate sa kim su godinama živjele. Tek tada padaju mnoge maske iza kojih se mnogi vješto kriju. Razvod je jedno jako bolno iskustvo i velika životna škola koja nas uči brojnim jako važnim životnim lekcijama. 

Za vas smo izdvojili 5 pravila razvedenih žena koje su uspijele ostati srećne i poslije razvoda. 1. Poštujem svoje emocije; Nikada se ne možete oporaviti od razvoda ako se plašite svojih svojih osjećanja. Pokušajte analizirati svoje strahove te shvatiti koliko su oni u stvari realni i stvarni. 



Zato ih pustite jer ste odlučili da nastavite dalje. Izvucite najbolje iz svojih strahova i naučite lekciju. 2. Zahvalna sam na lekcijama koje sam naučila; Razvod je jedna velika životna škola i trebamo biti zahvalni na brojnim lekcijama koje nas uči. 

Nije lako oporaviti se nakon razvoda i nastaviti dalje, ali to je ono što nam je svakako potrebno. Iako nemamo mogućnost da biramo svoje lekcije, ipak je potrebno zastati, saslušati i obratiti pažnju na njih. Prihvatite ih, zahvalite se na njima i nastavite dalje. 



3. Neću zaboraviti bivšeg muža, ali mu oprostiti i pustiti ga; Samo opraštanjem možemo dobiti istinsku slobodu koju želimo. Opraštanjem ne opravdavate ono što vam je druga osoba učinila, ali samo uz oprost možemo nastaviti dalje. 

Oprostite prije svega sebi, a zatim oprostite svima onima koji su vas povrijedili. Neka vam život nakon razvoda bude novo i prekrasno iskustvo, otvarajući vam budućnost neograničenih mogućnosti. 4. Ja sam sebi najvažnija; Mnoge žene izgube sebe u braku i žive nečiji tuđi život po nečijim tuđim željama i pravilima. 

U potpunosti zaboravljaju na svoju jedinstvenost i vrijednost. Početi novi život poslije razvoda je ponekad prilika da ponovo prepoznate svoju vrijednost i prepoznate svoju snagu. Uvijek imajte na umu i zapamtite ko ste i zašto trebate voljeti sebe. 

5. Ja sam žena koja sanja o... Ostvarite svoje snove i radite ono o čemu ste uvijek sanjale. Odbacite te strahove i usudite se da ostvarite veliki san za nekog tako snažnog i hrabrog kao što ste vi. Od ovog dana budite odlučni i postavite se da postanete bolji i, što je najvažnije, nezavisniji i samopouzdaniji.

Pokreće Blogger.