Ljubavne lekcije para koji je u braku 72 godine - Trava nije uvijek zelenija u tuđem dvorištu

Možete pročitati na stotine knjiga i razgovarati sa brojnim stručnjacima, ali najbolje ljubavne savjete za srećan i uspješan brak ćete dobiti od ljudi koji su u dugom i srećnom braku. 


Gospodin i gospođa Lombardi imaju po 95 godina u braku su 72. godine. Oni često znaju reći kako su i danas jednako zaljubljeni jedno u drugo kao i prije sedamdeset godina kada su se vjenčali. Imaju 2 djece, 5 unučadi i 8 praunučadi i uživaju u svakom trenutku koji porovode sa njima. 

Gospođa Lombadi i danas priprema ukusna talijanska jela, a gosdpodin Lombardi i u 95oj godini vozi biciklo. Koja je tajna njihovog dugog braka pročitajte u nastavku. 1. Volite se; Birajte ljubav svaki dan, čak i kada to nije lak izbor. 



2. Često dajte jedno drugome kompliment; Recite nešto lijepo svom supržniku svaki dan. Pohvalite bilo šta šta su uradili taj dan ili jednostavno pohvalite njihov izgled. 3. Intimnost na prvom mjestu; Čak i sa 95 godina gospodin i gospođa Lombardi ističu da je intimnost u njihovom braku jako važna.

Oni govore kako intimnost uvijek treba biti prioritet. 4. Živite u blizini svoje porodice; Ne postoji ništa ljepše od opuštenog druženja sa porodicom i ljudima koji su vam dragi. 5. Pazite na svoju ishranu; Domaća hrana će vas održati zdravima i srećnima. 



Sjetite se da gospodin Lombardi u 95. vozi biciklo. 6. Nikada ne varajte; Bez obzira koliko primamljivo iskušenje se našlo pred vama, uvijek ostanite vjerni svojoj drugoj polovini. 7. Nikada ne idite u krevet ljuti; Poljubac je njihov lijek protiv ljutnje. 

Oni govore da za sedamdeset godina svog braka nikada nisu otišli u krevet ljuti. 8. U redu je svađati se; Neslaganja su sastavni dio svake veze. Nemoguće je da se oko svega složite, ali morate naučiti slušati i razumjeti drugu osobu. 

9. Poštujte jedni druge; Istinsko divljenje i vrijednovanje je pored ljubavi ključ srećnog baka. 10. Budite dobri roditelji; Naučite prepoznati šta je vašoj djeci potrebno i št oni žele. Gospodin i gospođa Lombardi ističu da na primjer nisu svi stvoreni da završe fakultet i svoju djecu nisu prisiljavali na to. Učenje zanata je takođe važno. 

11. Budite sigurni da vas vaša uvjerenja spajaju ne dijele; Jako je važno da supružnici imaju slične stavove i slične poglede na svijet. Ta svoja uvjerenja prenesite na svoju djecu kako bi ih naučili pravim vrijednostima. 12. Prihvati i dobro i loše; Morate shvatiti da niko nije savršen i da trava nije zelenija u komšijskom dvorištu. Volite onoga sa kim ste zbog onoga što on jeste.

Pokreće Blogger.