Čak i pametne žene rade mnoge gluposti kad se zaljube - Važne odluke se donose glavom ne srcem

Neke odluke koje donesemo mogu nas približiti ljubavi, ali nas isto tako mogu i udaljiti od nje.


Ponekad nam odluke koje donosimo ne daju rezultate koje želimo u ljubavi. Mnoge žene u želji da privuku pažnju muškarca donose odluke koje ih samo udaljavaju od muškarca. Ne daju sebi dovoljno vremena i prostora da donesti dobre izbore i donesu promišljene odluke. 

Umjesto toga donose kratkoročne odluke koje nas ponekad skupo koštaju. Tada budu razočarane i obeshrabrene kada vide da stvari ne idu onako kako su one željele. Često žele da se stvari dešavaju na način na koji one žele, a zaboravljaju da se ljubav dešava onda kada smo spremni za nju, a ne onda kada je želimo. 



Da li vaše odluke guraju ljubav od vas? 1. Donosite ishitrene odluke jer jednostavno reagujete; Usljed djelovanja nekih naših negativnih emocija skloni smo donostiti ishitrene odluke. Kada požurite sa donošenjem odluke ili djelujete prebrzo, to zapravo izbacuje iz kolosijeka ili usporava stvari jer vidite stvari onakvima kakvima ih zamišljate, umjesto kakvima jesu. 

Sledeći put kada se nađete u takvoj situaciji duboko udahnite, usporite i razmislite prije nego donesete odluku. 2. Mislite da će se odluka donijeti sama od sebe; Ako se plašite da ćete donijeti neku lošu odluku i ne činite ništa, time ništa nećete postići. 



Morate prihvatiti činjenicu da ne postoje ispravne i pogrešne odluke već samo odluke koje donosite i ishodi koje dobijate. Zapravo je vrlo jednostavno. Ako donesete odluku i sviđa vam se ishod, nastavite tim putem. Ako želite drugačiji ishod, donesite drugačiju odluku ili izbor. 

3. Donosite odluke sa žaljenjem; Kada smo zaljubljeni dešava se da neke stvari ne vidimo jasno pa često žalimo zbog nekih odluka koje smo donijeli. Takve odluke često utiču na naše samopouzdanje i samopoštovanje i čine da se zbog njih stidimo. 

4. Pretjerano razmišljate o odlukama, umjesto da slušate svoju intuiciju; Što se više trudite da donesete neku odluku stvari vam se mogu činiti više zbunjujuće i nejasne. To je zato što vam pretjerano razmišljanje ne omogućava da jasno vidite stvari. 

Kada je u pitanju ljubav naše odluke često nemaju željeni ishod. U ovakvim situacijama je najbolje poslušati svoj unutrašnji glas i ono što nam on ima za reći. 5. Previše se oslanjate na savjete prijatelja; Morate biti jako oprezni kada slušate savjete svojih prijatelja i imati na umu da se oni uglavnom odnose na ono što bi vaš prijatelj uradio u takvoj situaciji, a ne vi. 

6. Donosite kratkoročne odluke i nadate se dugoročnim rezultatima; Ako se ne viđate ni sa kim, možda ima smisla izaći sa tipom koji vas privlači , čak i ako znate da on nije pravi. U većini slučajeva ovakva veza će biti kratkoročna. Ostvarićete svoje kratkoročne želje na račun dugoročnih želja.

Uvijek vas samo jedna odluka dijeli od ljubavi koju želite. Ipak ne biste se trebali mučiti oko svake odluke koju donesete. Ako slučajno donesete odluku koju ne želite i to je u redu. Neka vam to bude lekcija za ubuduće.

Pokreće Blogger.