Ženske priče: U braku sam, a potajno volim drugog - Od muža ne dobijam pažnju koju zaslužujem

Bila sam toliko okupirana životom da nisam imala vremena pogledati se u ogledalo, a kamoli pogledati drugog muškarca. 


Međutim, afera nađe put do vas na najčudniji mogući način. Uspjela sam na neki način privući pažnju drugog muškarca i zaljubiti se u njega uprkos tome što sam u braku. Prije sam na nevjeru gledala kao na nešto jako loše, a negdje duboko u sebi i dalje vjerujem da jeste. 

Zbog toga sam kada sam shvatila da sam se zaljubila u drugog muškarca pretrpjela veliku unutrašnju borbu sa samom sobom. Imala sam osjećaj da gubim svoj identitet, da gubim sebe. Možda sam se zaljubila zato što sam se osjećala usamljeno ili zato što mi je moja svakodnevnica dosadila. Kada se pojavio on očarao me svojim izgledom i svojom zrelošću. Iako sam se ponekad zbog svega osjećala krivom, smatrala sam da zaslužujem mnogo više od onoga što dobijam od svog muža. U svom braku sam se veoma često borila sama sa sobom i pitala se ko sam ja zaista. 

Bila sam majka, supruga i poslovna žena i svakodnevno sam trčala od jedne uloge do druge bez ijednog trenutka za sebe. Na kraju dana bih jednostavno pala od umora i to vrijeme dok sam spavala je jedino bilo moje vrijeme. Dok nisam srela njega nisam bila svjesna koliko toga propuštam. Nekoliko susreta i razgovora sa njim i već sam mogla vidjeti razliku u sebi. Pored njega sam se osjećala poput tinejdžerke koja doživljava svoju prvu pravu ljubav. 

Uživala sma u njegovoj pažnji, osjećala sam se nekako ugodnije i drugačije. Prvi put poslije mnogo godina odlučila sam poslušati svoje srce. Mnogo puta su se u meni vodile rasprave oko ispravnog i pogrešnog. 

Znam da mnogi smatraju da je nemoralno biti u braku i voljeti drugog, ali njegovom neodoljivom šarmu i nježnom dodiru nisam mogla da odolim. Uzbuđenje i čistoća takvog snažnog osjećaja dolaze bez imena i žudim da ih se držim. 

Strast koju osjećam svaki put kad se sretnemo, što nije previše često, neopisiva je i ima smirujući, ali i uznemirujući učinak na mene. Preplavljuju me silne emocije koje na mene imaju učinak oslobađanja, a sve je to skriveno duboko u meni. 

Ono što osjećam prema njemu i ono što ova veza znači meni ostaje skriveno duboko u meni. Čudan je osjećaj biti u brak, a mislitina drugog. Uvijek sam mislila da kada se jednom vjenčate da ćete biti srećni zauvijek pored svog partnera, ali sam se prevarila. 

Sve što želim je uživati u ovom novootkrivenom osjećaju gdje sam ja ono što je zaista važno i gdje se moje potrebe i želje računaju i ispunjavaju. Želim još malo dozvoliti sebi da budem srećna bar još na kratko uživati u ovom osjećaju slobode.

Želite da saznate Vaš Najdetaljniji Godišnji Horoskop, ali ne onaj kakav nalazite na portalima ili tablodima, već Pravi Godišnji Horoskop! POSJETITE - www.godisnjihoroskop.info

Želite da čitate još sadržaja poput ovoga, preporučujemo da posjetite i magazin - www.pult24.info

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.