Žena i kod kuće treba izgledati kao dama: Zašto mnoge nakon 50te postaju tetke i kako to izbjeći

Neke žene su poput dobrog vina. Što su starije njihova ljepota više dolazi do izražaja. Međutim, veliki broj žena se zapusti kada pređu 50tu. 


Smatraju da su došle u godine kada više nema potrebe da se sređuju i vode brigu o svom izgledu. Tako možete vidjeti kako se neke žene koje su bile prave ljepotice pretvaraju u dosadne žene u bezobličnoj odjeći, sa bezizražajnom frizurom. 

Iako objašnjenje za sindrom "tetke" nećete naći ni u jednoj knjizi sutručne literature, taj sindrom je danas jako rasprostranjen. Prvi znak žene sa sindromom tetke je nezainteresovanos za njen izgled. Te žene prestaju pratiti modu, a novi komad odjeće u njenom ormaru će se pojaviti samo iz nužde. 



Ove žene često više gledaju praktičnost, pa stvari koje su izgubile svoju boju ili oblik i koje više skoro da i nisu za nošenje, često nose po kući ili vrtu. Biraju praktične frizure koje ne zahtjevaju posebno stilizovanje, a to su uglavnom kratke frizure. 

Kozmetiku skoro u potpunosti prestaju koristiti. Ove žene su često nezadovoljne kako sa drugima tako i same sa sobom. Postaju histerične i plačljive te prestaju voditi brigu osvojim interesovanjima. Mnoge ne obraćaju pažnju na prve znakove, a oni vremenom postaju sve izraženiji. 



Da biste izbjegli da postanete "tetka" morate zapamtiti neke stvari. 1. Nikako se ne smijete odreći svojih interesovanja. Porodica i djeca jesu važni, ali morate shvatiti da su oni samo dio vašeg života, ne vaš život. Posvetite pažnju sebi, svojim željama i potrebama. 

Ne štedite na sebe ni novac ni vrijeme. 2. Ne plašite se šta će drugi reći. Najvažnije se da se vi osjećate dobro sami sa sobom. Ne obraćajte pažnju na osude drugih ljudi. To što ste supruga i majka ne znači na nešto morate. Ono što morate je biti srećna žena i tada će se svi pored vas osjećato dobro. 

3. Ono što nosite u sebi je najvažnije, ali je važno i ono što nosite na sebi. Budite pozitivni i vodite računa o svom izgledu. To će vas razveseliti i učiniti vas sigurnijima u sebe. 4. Čak i kada ste same kod kuće i kada vas niko ne vidi lijepo se obucite i budite srećene. 

Žena treba izgledati kao dama i kod kuće ne samo kada izađe iz nje. 5. Umjesto da se žalite na svoj život pronađite razlog za radost svaki dan. Osmijeh je najljepši ukras na ženi i ništa je ne čini ljepšom od osmijeha na licu.

Pokreće Blogger.