Situacije u kojima zauvijek gubimo energiju - Zanimljivo zapažanje psihologa Labkovskog

Poznati psiholog Mihail Labkovski iza sebe ima dugogodišnje iskustvo u oblasti psihologije. 


Svojim savjetima pomaže ljudima da nađu sreću i grade svoj život onako kako oni žele da ga žive. Po njegovom mišljenju, postoje neke situacije koje nam svakodnevno kradu energiju koju nam je kasnije jako teško vratiti. 

Prema njegovom mišljenju svaka osoba bi trebala obratiti pažnju na neka jednostavna pravila koja mogu dati nevjerovatne rezultate. Sisuacije u kojima prema mišljenju Labkovskog gubimo energiju; 1. Svako od nas gubi nergiju kada ne izgovori riječ "ne" onda kada bi trebalo. 



2. Kada krijemo suze onda kada želimo plakati. 3. Kada ne znamo kako se odmoriti. 4. Kada tolerišemo ljude koje ne bi trebali tolerisati. 5. Kada ne govorimo da nam nešto treba, a onda se ljutimo kada to ne dobijemo. 6. Kada nas neko prisiljava da radimo nešto što ne želimo. 

7. Kada nastavljamo komunikaciju sa ljudima sa kojima ne bi trebali. 8. Kada dopuštamo ljudima da nas zatrpavaju svojim problemima i prenose nam svoje negativne emocije. 9. Kada razgovaramo o stvarima koje nemaju direktan uticaj na nas. 



10. Kada tračamo i razogvaramo o životima drugih ljudi. 11.Kada raspravljamo o životima drugih umjesto da se bavimo svojim životom. 12. Kada ono što radimo ne zadovoljava naše potrebe, ali i dalje nastavljamo to raditi. 

13. Kada se plašimo reći ono što mislimo i izraziti nezadovoljstvo. 14. Kada se nadamo da će nam neko drugi promijeniti život, a mi sami ne radimo ništa po tom pitanju. 15. Kada ubjeđujemo sebe da nismo sposobni ni za šta i ništa ne mjenjamo kod sebe. 

Situacije u kojima dobijamo snagu po mišljenju Labkovskog; 1. Kada upoznajemo nove ljude sa kojima nam je ugodno razgovarati. 2. Kada upoznajemop nova mjesta. 3. Kada se borimo sa svojim strahovima i pobjeđujemo ih. 4. Kada u svoj živod unosimo nove stvari i trudimo se promijeniti ga. 

5. Kada šetamo u prirodi i ne razmišljamo o problemima. 6. Kada sa mnogo strasti i kreativnosti radimo svoj posao. 7. Kada razgovaramo sa ljudima koji nas vole i poštuju. 8. Kada brinemo o svom fizičkom i mentalnom zdravlju. 9. Kada izbacujemo smeće iz svog života. 

10. Kada ne dozvoljavamo da nas obuzme negativnost. 11. Kada govorimo ono što želimo, a ne ono što drugi žele čuti. 12. Kada radimo ono što treba nama, a ne da bi ugodili drugima.

Pokreće Blogger.