Priča prevarene žene: Ako nisi bio srećan pored mene trebao si otići, a ne varati

Zašto si me morao lagati i praviti budalu od mene? Mogao si biti iskren i jednostavno otići ako si vidio da nisi srećan pored mene. 


Da si me makar i malo poštovao, bio bi iskren i rekao bi mi sve, ne bi me lagao i varao. Da, bila bih ljuta na tebe i zamjerala bih ti što si me ostavio, ali vremenom bi taj osjećaj nestao. Vjerovatno bi te čuvala u svojoj prošlosti i sjećala te se kao čovjeka sa kojim sam jednom izlazila. 

Ovako ću te pamtiti kao čovjeka koji me varao i koji je slomio moje srce na hiljade komadića. Duboko u sebi sam znala da nešto nije u redu svaki put kada bi skrivao telefon ili kada bi se uputio u kupatilo sa telefonom kada on zazvoni. 



Ipak, nisam željela potvrditi svoje strahove, a to je bila moja najveća greška. Možda samo nisam bila spremna da se nosima sa činjenicom da sam prevarena. Pretvarala sam se da ne primjećujem šta se dešava. Nisam željela znati sa kim se dopisuješ, niti zašto ostaješ duže na poslu. 

Vjerovala sam u svaku tvoju laž jer sam odlučila da ti vjerujem. Bilo mi je lakše da ti vjerujem nego da te zamišljam sa drugom ženom. Voljela bih samo da si me ostavio prije nego što si odlučio da me varaš. Bila bih povrijeđena i slomljena, ali to bi vremenom prošlo, lakše bih preboljela. 



Ovako ću cijeli život živjeti sa činjenicom da si iza mojih leđa bio sa drugom ženom dok sam te ja sama čekla dođeš kući. Da si me ostavio i otišao drugoj ženi lakše bih zaboravila slike tebe i nje jer sjećanja vremenom blijede i manje bole. Ali, to što si me pravio budalom nikada neću moći zaboraviti. 

Kada samo pomislim da si izabrao nju umjesto mene bude mi muka. Bilo bi mi puno lakše da si mi samo rekao da odem. Da si mi bar samo poslao poruku da je sa nama gotovo manje bi me boljelo od saznanja da si sa mnom bio tokom sedmice, a vikende provodio pored druge žene. 

Želim biti sa nekim ko je siguran u mene, ko želi samo mena. Želim biti sa nekim ko nikada neće poželjeti da me zamijeni, želim biti nečiji prioritet, nečiji prvi izbor. Mogao si jednostavno reći da nismo jedno za drugo i otići, a ti si umjesto toga varao.

Pokreće Blogger.