Ponašaj se kao bogataš i postaćeš bogat - Kako zapravo ovaj princip funkcioniše

Ako želite postići uspijeh zamislite da ste ga već postigli. Ovo je metoda na kojoj se temelje mnoga naučna i filozofska djela. 


Ovaj princip je u suštini veoma koristan. Može vam omogućiti da se povežete sa svojim unutrašnjim i vanjskim mogućnostima da postignete ono što želite. Kako ovaj princip radi? Kada ciljate na željeno stanje privlačite snagu koja vam je potrebna za realizaciju istih. 

Mnogi ljudi su priznali da kada su formirali pouzdanu namjeru, pozitivne promjene su im se počele dešavati u životu. Neočekivano možete upoznati ljude koji bi vam mogli pomoći da ostvarite svoj cilj ili se i sami odlučite na rizik, a da niste ni svjesni zašto ste to uradili. 



Zatim se formira cijeli lanac stvari koje vas vode direktno do cilja. Psiholozi objašnjavaju da je sve u načinu razmišljanja. Ako osoba stalno razmišlja o siromaštvu i ogorčenosti, u životu dobija isto. Nastavlja živjeti u siromaštvu, bolu i ogorčenju. 

Kada govorimo o bogatstvu ne govorimo samo o novcu. Obilje i blagostanje obuhvaćaju sve aspekte života: radost, zadovoljstvo, sreću, zdravlje, lične odnose, kvalitetnu komunikaciju i ispunjenje. Osoba svijet oko sebe prilagođava na osnovu svoje percepcije. 



Primjećujemo upravo ono o čemu razmišljamo, a strahovi i tjeskobna očekivanja se manifestuju na isti način. Ako osoba na sve načine pokušava izbjeći loše situacije upravo tada najviše razmišlja o tome i sama sebe uvlači u loše događaje. 

Šta učiniti u takvim situacijama? Okružite se uspješnim i veselim ljudima, onima koji su već postigli ono o čemu su sanjali. Nemojte se stalno žaliti na život, obratite pažnju na radosne trenutke i budite zahvalni na svakoj prilici koju dobijete. 

Nemojte biti arogantni. Ne dozvolite da vas vaš ponos spriječi da upoznate ljude koji vam mogu pomoći da u budućnosti ostvarite uspijeh. Radujte se malim stvarima. To će vam pomoći da se riješite negativnog načina razmišljanja. 

Ako želite biti bogati, nemojte sa ogorčenjem i zavisti gledati na bogate ljude. Negativan stav prema uspješnim ljudima podsvjesno vas sprječava da zauzmete njihovu poziciju, jer su to u vašem sistemu vrijednosti nedostojni ljudi. 

Ako se budete previše fokusirali na ideju posjedovanja i bivanja sprječavate sebe da vidite sreću u drugim situacijama. Nemojte se dovoditi u situaciju da vam cijeli život zavisi od jedne ideje, a vaša sreća o jednom faktoru. 

Trudite se da uvijek širite svoje područje interesa, naučite da se ne trebate vezati za cilj, ali imajte povjerenja u svoju dobrobit i sreću u svakom mogućem scenariju. Nekad je čak i korisno ponoviti grešku ili scenario u kome nismo dobili ono što smo željeli. Na taj načim biste mogli naučiti da nije uvijek važno postići cilj već zadržati mir.

Pokreće Blogger.