Ne možeš samo sjediti i čekati da se nešto desi - Ako želiš promjenu u životu počni sa 6 stvari

Samo osobe koje su srećne, koje ne zavide nikome i koje su zadovoljne svojim životom mogu istinski uživati u njemu. 


Ali, ako u vašem životu preovladava stres, sumnje i nezadovoljstvo, vrijeme je da nešto promijenite. Na internetu možete naći mnogo savjeta koji vam mogu poboljšati život, međutim, mnogi od nas nisu u mogućnosti da ih se pridržavaju jer zahtjevaju mnogo novca. 

Putovanja jesu korisna za nas, ali nisu svi u mogućnosti sebi priuštiti da često putuju. Želim sa vama podijeliti nekoliko stvari koje su mi omogućile da napravim značajnu promjenu u svom životu, a koje me nisu koštale mnogo novca, neke čak nisu koštale ništa. 



1. Više čitajte; Ne postoji loša knjiga. Svaka je korisna na svoj način i svaka ima neku poruku koju nosi. Osim toga, čitanje vam omogučava da počnete šire razmišljati, pomoći će vam da proširite svoj vokabular, a vremenom će vaš govor postati čistiji i ljupkiji. 

Takođe, čitanje vam može pomoći da pronađete odgovore na neka pitanja koja vas muče. Ne morate pročitati 100 knjiga u godini. Dovoljno je da pročitate 10 i moći ćete vidjeti razliku. 2. Koristite internet pametno; Na internetu možete naći veliki broj jako korisnih stvari, ali možete pronaći i one jako glupe i beskorisne. 



Analizirajte kakav sadržaj pratite na društvenim mrežama. Prije sam znala provoditi sate razgledajući stvari u na internet prodavnicama koje sebi nikada ne bih mogla priuštiti. To mi je oduzimalo mnogo vremena i ponekad me činilo tužnom. 

Sada sam odlučila da to promijenim. Umjesto da ležim i satima visim na društvenim mrežama odlučila sam da počnem pametnije koristiti internet. Na primjer, dok pravim ručak uključila bih neku edukativnu emisiju. 3. Počela sam stvarati nove kontakte; Prestala sam komunicirati sa više od pola svojih poznanika. 

Ako želite da se vaše razmišljanje i pogled na svijet promijene to je neophodno. Prestala sam trošiti svoje vrijeme na isprazne razgovore o svakodnevnici i tračeve. Počela sam da upoznajem nove ljude koji su unijeli svježinu i raznolikost u moj život. 

4. Odvojite malo vremena za ples ili za šetnju; Kada sam odlučila da promijenim svoj izgled shvatila sam da nemam ni vremena ni novca za fitnes studio. Zato sam odlučila svako veče uključiti muziku u svojoj sobi i plesati. Takođe, češće sam šetala kad god sam imala priliku. 

Godinu dana kasnije imala sam 10 kilograma manje i lijepu figuru. 5. Promijenite garderobu i kozmetiku; Ovo je bila moja najveća investicija, ali kako sam postepeno sve mijenjala nisam puno osjetila trošak. Promjena stila oblačenja je podiglo moje samopouzdanje. 

Počela sam češće da se šminkam, ponekad i bez posebnog povoda. 6. Štedite novac; Potrudite se, čak i ako imate male prihode, da jedan dio novca ostavite sa strane. Nikada ne znate kad vam može zatrebati. Takođe, tako ćete sebi moći priuštiti neku stvar koju ste oduvijek željeli.

Pokreće Blogger.