"Moj muž se o svemu dogovara sa svojom majkom umjesto sa mnom" - Mišljenje psihologa

"Iako živi u drugom gradu, nekad mi se čini da će moja svekrva uskoro početi da živi kod nas. 


Ponekad imam osjećaj da je moj muž u braku sa svojom majkom, a ne sa mnom jer se o svemu dogovara sa njom umjesto sa mnom. Iako njegova majka živi u drugom gradu, svakodmevno osjećam njeno prisustvo u našem životu. 

Muž je zove nekoliko puta dnevno, pita je sve živo i o svemu se savjetuje sa njom. Kada smo išli kupiti krevetac za nušu kćerkicu zvao je nju da se posavjetuje i tek kada je dobio njeno odobrenje kupili smo krevetić. Kada bih ga zamolila da ode do prodavnice da nam kupi nešto za jelo on bi nazvao svoju majku da pita šta da kupi. 



Nedavno mi je rekao kako njegova majka kuva bolje od mene i stalno mi nalazi neke zamjerne i govori kako njegova majka to radi drugačije. Odnos između nas svakim danom postaje sve gori, a stalni pozivi moje svekrve su počeli sve više da mi smetaju. 

Ne znam više kako da se postavim niti šta da radim." Psiholog odgovara: "Majka je jako važna osoba kako u životu muškarca tako i u životu žene, međutim, granice treba da postoje. Svaki muž prije svega mora voditi računa prvo o svojoj ženi, pa onda o ostalima. 



Postoje različite situacije i razlozi zbog kojih muškarci komuniciraju sa svojim majkama, ali ta komunikacija ne bi smjela štetiti odnosu u paru. Ako je vaša svekrva bolesna i vaš suprug je zove svaki dan da je pita za zdravlje to je normalno i za svaku pohvalu. 

To znači da je vaša svekrva pravilno odgojila svog sina odnosno, vašeg supruga. Takođe, postoje situacije u kojima sama majka zahtjeva da je njen sin zove više puta dnevno koristeći se raznim manipulacijama kako bi privukla pažnju svog sina. 

Ako je vaš muž zove svaki dan kako bi joj rekao šta je radio, gdje je bio ili šta je jeo to već nije normalno, to pokazuje da je vaš muškarac i dalje ovisan o mišljenju svoje majke te da mu je potrebno njeno odobrenje za svaki njegov postupak. Muškarac bi trebao imati na umu da kada se oženi njegova žena postaje glavna žena u njegovom životu, a ne njegova majka.

 Ako muškarac često zove svoju majku i žali joj se na svoju suprugu te zamjera svojoj supruzi kako neke stvari ne radi kao njegova majka to pokazuje da je vaš muž nezreo te da još uvijek nije dovoljno zreo da se u potpunosti odvoji od svoje majke. 

Neki muškarci cijeli svoj život ostaju "mamini sinovi" i u takvim situacijama ili to morate prihvatiti ili završiti sa njim jednom za sva vremena. Ono što nikako ne smijete sebi dozvoliti da trpite neke stvari i tolerišete nedolično ponašanje svog muža i njegove majke prema sebi."

Pokreće Blogger.