Manipulacija nekad teže pada nego prevara - 5 situacija u braku koje bi mogle biti gore od afere

Neke stvari koje nam se dešavaju u vezi nam se na prvi pogled mogu činiti bezanačajnim, a mogu imati veliki uticaj na vezu. 


Varanje jeste najlakši način da se upropasti veza, ali postoje i neke druge stvari koje u vezi mogu biti jednako štetne, možda čak i više nego nevjera. Nevjera uništava povjerenje između partnera koje je jako teško povratiti, ali neke druge stvari mogu slomiti čovjeka i uništiti mu samopouzdanje. 

Neke stvari nam na prvi pogled mogu izgledati bezazleno, ali posljedice koje one nose mogu biti jako velike. 1. Ostajanje u vezi iz praktičnih razloga; Dobra veza treba da bude ugodna za oba partnera i ne smije ometati vaš svakodnevni život. 



Međutim, veoma često parovi ostaju zajedno i nakon što nestane strasti između njih jer su navikli jedno na drugo i tako im je praktičnije. Ostajanje zajedno iz praktičnosti može dovesti do zanemarivanja i čestih svađa. Ponekad je možda bolje razići se i ostati prijatelji. 

2. Manipulacija; Manipulacija partnerom često može imati veće posljedice od varanja. Ostajanje u vezi sa osobom samo iz koristi je čista manipulacija. Na taj način se namjerno stvara neravnoteža u vezi. Manipulacije često mogu biti toliko suptilne da ih i ne primjećujemo. 



To može uticati na naše samopouzdanje, a šteta koja je nanesena se može odraziti i na sve naše sledeće veze. 3. Izbjegavanje naklonosti; Nedostatak ljubavi i naklonosti može biti jako štetno za vezu, naročito ako jedan od partnera namjerno izbjegava pokazivanje naklonosti. 

Tada onaj koji je uskraćen za pažnju i naklonost pati, počinje sumnjati u sebe i svoj izbor. U vezi je uvijek važno da se osjećamo voljeno, cijenjeno i poštovano. 4. Snishodljiv ton; Da li se vaš partner prema vama odnosi kao da je pametniji od vas, pored njega se osjećate glupo i naivno? 

To su znakovi snishodljivosti. Ako se vaš muškarac tako ponaša prema vama vaša veza ne može biti duga i zdrava. 5. Neiskrenost; Svi mi na početku veze želimo pokazati samo ono najbolje od sebe, pa često u tome i pretjerujemo kako bi impresionirali drugu osobu. 

Mnogi su spremni i lagati kako bi pokazali partneru da su najbolji izbor za njega. U početku žele samo malo uljepšati stvari, ali se kasnije sami upetljauju u svoju mrežu laži. Ako su veze izgrađene na laži i obmanama one nemaju velike šanse da opstanu. Najbolje je uvijek biti iskren i birati istinu.

Pokreće Blogger.