Jasmin čuva brak, hrizantema donosi sreću - Saznajte koju poruku nosi cvijeće koje poklanjamo

Osim svog ugodnog mirisa i lijepog izgleda, cvijeće koje poklanjamo može nositi i jaku poruku. 


Vjeruje se da neko cvijeće donosi sreću, dok postoji i ono cvijeće koje nije dobro poklanjati jer time možete poslati pogrešnu poruku osobi kojoj darujete svijeće. Saznajte kakvu poruku može nositi cvijeće koje poklanjamo drugima. 

1. Orhideja; Vjeruje se da su orhideje cvijeće uspješnih ljudi. Ako se odlučite nekome pokloniti orhideju dajete mu do znanja da želite toj osobi uspješnu karijeru. 2. Azalea; Azalea je simbol mira u braku. Upravo ona vam može pomoći da održite razumijevanje u braku i odžite strast u vezi. 



3. Ciklama; Vjeruje se da je ciklama simbol iskrenosti te da ublažava nesporazume između dvoje ljudi. 4. Ruža; Ruže su simbol bezgranične i vječne ljubavi. Žuta ruža je simbol ljubomore, crvena je simbol ljubavi, a bijela nježnosti. Ruže su inače cvijeće koje se najčešće poklanja. 

5. Hortenzija; Od davnina se vjeruje da hortenzija pomiruje ljubavnike i supružnike. Buket hortenzija donosi mir u kuću i u vezu. 6. Gardenia; Gardenia je simbol zavođenja, koketiranja i kratkotrajnih veza. Ako poklonite nekome buket gardenija možete mu poslati sličnu poruku. 



7. Begonija; Begonija donosi dobro zdravlje. Najčešće se poklanja starijim ljudima, a vjeruje se da produžava život osobi koja ju dobije na poklon. 8. Gladiola; Gladiolu nikako ne biste trebali pokloniti voljenoj osobi. Vjeruje se da ovaj cvijet podstiče nestrpljenje, nepoštovanje i svađe među partnerima. 

9. Iris; Iris donosi sreću onome ko ga je dobio na poklon. 10. Pelagonija; Sa pelagonijama morate biti pažljivi jer naginje nevjeri zato izbjegavajte da je poklanjate onima koji žive u miru i slozi. Ako dobijete na poklon pelagoniju možda vam ta osoba ne želi dobro. 

11. Dalija; Dalija je simbol vjernosti među partnerima. Stoga ako dobijete daliju na poklon osoba koja vam je poklanja vam želi miran i harmoničan život. 12. Jasmin; Vjeruje se da jasmin čuva brak i donosi sreću u brak. Ako stavite jasmin ispod jastuka na godišnjicu braka, vjeruje se da će vaš brak biti dug. 

13. Hrizantema; Hrizanteme donose sreću i radost pa je dobro imati ovaj cvijet kod kuće. On donosi blagoslov i prosperitet u dom. 14. Ljiljan; Ljiljan se daje trudnicama, jer pomaže novorođenom djetetu da postane ili ostane zdravo i lijepo. 

Pet ljiljana u buketu donosi sreću i ispunjenje želja onima koji žele dijete. Međutim, manje je poznato da ovaj cvijet može probuditi očinski instinkt kod muškaraca. 15. Tratinčica; Vjeruje se da ova cvijet podstiče razvoj intuicije. Takođe, vjeruje se da tratinčica pospješuje dobar odnos među parovima.

Pokreće Blogger.