Iz ugla jedne žene: Žena može dugo da ćuti i trpi ali jednom kad kaže da je dosta tu je kraj

Da li je žensko strpljenje put do sreće ili put do neuspijeha? 


Definitivno ne postoji pravi odgovor na ovo pitanje jer kada stupate u brak ne znate šta će se desiti kada prođe faza zaljubljenosti. Međutim, postoji načinm da se spasite mnogih neugodnih posljedica zbog izbora pogrešnog partnera. 

Važno je samo dobro razmisliti i donijeti odgovarajuće zaključke pa vam savjetujemo da pročitate nekoliko savjeta koji bi vam mogli biti od velike pomoći. 1. Posmatrajte kako se vaš partner ponaša u sukobu; Ako je vaš partner pretjerano agresivan i svu krivicu prebacuje na vas, možda je razlog tome to što su se njegovi roditelji isto tako ponašali. 



Možda se njegova agresija temelji na strahu sa kojim se morao svakodnevno suočavati i sada je postala njegov odbrambeni mehanizam. Međutim, ako takvo ponašanje postane svakodnevno i više ne možete da trpite takvo ponašanje, možda je bolje prekinuti vezu kako se ne bi napravila veća šteta. 

2. Saznajte kakav odnos imaju njegovi rpditelji; Ako odnos muškaraca u njegovoj porodici podrazumjeva uzajamnu podršku i pomoć, tada će izlivi bijesa vjerovatno biti prolazni. Tada vam neće biti potrebno pretjerano strpljenje prema vašem muškarcu. 



3. Nemojte zauzimati položaj žrtve; U bilo kom sukobu položaj žrtve je očito gubitnički. Prilikom iznošenja optužbi nemoguće je opravdati se i izviniti. Takvo ponašanje je ponižavajuće. Najefikasniji način da pokažete strpljenje i diskreciju je da tokom sukoba pitate svog muškarca šta je izazvalo optužbe kod njega i zašto razgovara sa vama takvim tonom. 

Tim pitanjem će on preusmjeriti pažnju na sebe što će vam omogućiti rješavanje svih problema na najpovoljniji način za obe strane. 4. Fokusirajte se na svoja osjećanja; Ako je odnos između vas i vašeg muškarca postao toliko neugodan, onda je možda najbolje za oboje da ga prekinete. 

Ako se neki događaj desio jednom, to može biti nesreća, ako se dogodio dva puta može biti slućajnost, ali ako se desi treći put to značći da je takvo ponašanje prešlo u naviku. Ako se muškarac uvijek ponaša na isti način to pokazuje da su male šanse da će se njegovo ponašanje prema vama promijeniti. 

Mnoge žene su u stanju mnogo toga trpiti, alijednom kada odluče da je dosta, dosta je. Žensko strpljenje može biti veliko, ali ne može trajati zauvijek. Bez obzira na muško ponašanje, na ženi je da donese odluku da li će to da trpi. 

Obzirom da je žensko ponašanje često pasivno i prihvatajuće treba razmisliti o tome koja osjećanja smo spremni primiti od muškarca, a koja je potrebno vratiti i prekinuti toksičnu vezu.

Pokreće Blogger.