Iz ugla jedne žene: Jake žene se ne trude mijenjati muškarca - One nađu drugog

Jedna od najvećih razlika između jakih žena i djevojaka je ta što djevojke često žele mijenjati svoje muškarce. 


Trude se na sve moguće načine učiniti svog muškarca muškarcem svojih snova. Često su u stanju opravdavati ponašanje muškarca izvinjavati se u njegovo ime samo da ga ne izgube. Davaće mu bezbroj šansi u nadi da će se on promijeniti i postati bolji. 

Nakon nekog vremena, ponekad i godina, shvati da je sav njen trud bio uzaludan i da je bila budala što je mislila da ga može promijeniti te konačno odustaje i ostaje slomljelog srca. Sa druge strane, jake žene to ne rade, one jako dobro znaju šta žele i neće sniziti svoje standarde ni za koga. 



Ona će se jednostavno okrenuti i otići kada shvati da se sa njom ne postupa kako zaslužuje i kada vidi da pored te osobe nema budućnosti. Ona neće trošiti svoje godine pored muškarca za kojeg zna da nije dobar za nju. 

Jedini muškarac kojeg će ova žena prihvatiti da ga odgaja je njen sin i niko drugi. Neće gubiti svoje vrijeme pokušavajući odgajati nezrelog muškarca jer zna da to nije njena dužnost, već je to bila dužnost njegove majke koju nije ispunila kako treba. 



Jaka žena neće glumiti mamu muškarcu i popravljati ono što su druge djevojke sa kojima je izlazio pokvarile. Nije njena dužnost da nauči muškarca kako da živi i bude odgovoran. Ovo ne znači da će se ona prema svom partneru ponašati kao da joj nije stalo. 

Ona će svom muškarcu uvijek biti podrška, biće mu vjetar u leđa ako vidi da je on vrijedan njenog truda i ako vidi da je zaslužuje. Ona se neće zadovoljiti sa muškarcem koji nezreo i nesiguran. Ona se mnogo trudila da bude to što jeste i pored sebe takođe želi istog rakvog muškarca. Jakog i odgovornog. 

Zadnje što želi učiniti je trošiti svoju energiju mjenjajući muškarca. Umjesto toga tražiće vezu u kojoj oboje mogu rasti i pomoći jedno drugome da postanu bolji. Njoj je potreban ravnopravan partner, muškarac koji će znati da joj pruži istu onu ljubav koju ona pruža njemu. 

Potreban joj je muškarac sa kojim će moći rame uz rame ići kroz život i koji će joj biti oslonac i podrška. Ona zna da njena ljubav ne može promijeniti muškarca bez obzira koliko velika bila sve dok on sam ne odluči da se mijenja. Radije će svoju energiju usmjeriti na sebe, kako bi postala najbolja verzija sebe umjesto da voli nekoga ko nije dostojan njene ljubavi.

Pokreće Blogger.