Ako želite zdravu vezu 5 stvari ne bi smjeli zanemariti - Da ih nisam ignorisala još bi bila u braku

Ukoliko želite izgraditi zdrav odnos i imati funkcionalnu vezu, neke stvari nikako ne smijete zanemariti. 


Vjerujem da ste pročitali gomilu stvari koje biste trebali uraditi kako biste imali dobar odnos sa svojim partnerom, ali ne vjerujem da ste negdje našli što to ne smijete ignorisati kako bi imali srećnu vezu. Sada kada malo bolje razmislim o svom braku vjerujem da bih još uvijek bila u njemu da nisam ignorisala neke stvari. 

1. Prestanak komunikacije; Kada ste zadnji put vi i vaš suprug razgovarali o nečemu drugom osim o djeci i poslu? Kada ste zadnji put ostavili ono što ste radili i pozdravili svog muža kada je došao sa posla? Kada ste zadnji put samo ležali u krevetu i razgovarali ili pričali o stvarima koje su vam zaista važne umjesto da ih ignorišete? 



Jako je važno da vi i vaš partner razgovarate o svemu, o važnim stvarima i o onim manje važnima. Ako primjetite da vi i vaš suprug više ne razgovarate kao prije i da se svi vaši razgovori vrte oko djece i posla onda to nikako ne biste smjeli zanemariti. 

2. Ignorisanje problema; Jedna od stvari zbog kojih najviše žalim a koje smo radili u braku je to što smo sve naše probleme gurali pod tepih umjesto da smo ih odmah rješavali. Oboje smo bili svjesni da u našem braku postoje problemi, ali smo mislili da ako budemo dovoljno strpljivi da će se ti problemi riješiti sami od sebe. 



Sa vremenom su naši problemi postajali samo veći jer ih nismo rješavali na vrijeme, a onda su jednog dana postali preveliki i naš brak to više nije mogao izdržati. 3. Donosili smo odluke odvojeno; Ako želite graditi zdravu vezu morate biti u stanju donositi odluke zajedno. 

Sjećam se jednom dok sam bila u braku moja kćerka je došla iz škole i rekla da ne želi više da ide u tu školu jer joj se ne sviđa. U roku od satvremena našla je dvije škole na internetu koje joj se sviđaju i koje bi željela pohađati. Bez da se konsultujem sa svojim mužem nazvala sam školu da se raspitam ima li slobodnih mjesta. 

Zajedno sa kćerkom sam otiška u obilazak škola, a po povratku sam stvorila priču koju sam podijelila sa njim u kojoj kao tražimnjegovo mišljenje iako je odluka već odavno bila donesena. Ono što je trebalo da se dogodi je da je moja ćerka sjela sa oba roditelja i razgovarala o tome šta želi da uradi i zajedno sa svima nama donijela odluku.

Da smo to učinili, vjerujem da bismo moj muž i ja, jer smo dijelili donošenje odluka, ostali bliže jedno drugom umjesto da se međusobno udaljavamo. 4. Prestali smo biti jedno drugome prioritet; Pokušajte razmišljati o svojoj vezi kao da radite svoj posao. 

Morate svaki dan ići na posao i usredotočiti se na posao kako biste ga mogli obaviti i obaviti dobro. Možete li imati istu perspektivu u vašim vezama? Možete li se sjetiti da je važno raditi na njima svaki dan da biste dobro obavili posao? 

Neka vaša veza bude jedan od vaših glavnih ako ne i najvećih prioriteta i pobrinite se da se toga držite. 5. Prestali ste da dodirujete jedno drugo; Za mnoge ljude, prva stvar koja se desi kada se parovi odvoje jedan od drugog je dodir. 

Nije zato što parovima više nije stalo, već zato što više ne osjećaju privlačnost jedno prema drugome. Ako prestanete da dodirujete svog partnera prestaćete da budete intimni sa vašim partnerom, a dodir je jako važan za intimnost u vezi. 

Ako češće grlite, dodirujete i mazite vašeg partnera vaša veza će biti zdravija i trajaće duže. Ako ste prestali da komunicirate, ne rešavate probleme na vreme, sami pravite planove, stavite partnera na kraj liste i prestanete da se dodirujete, vaša veza je u opasnosti. 

Poduzmite akciju odmah. Nemojte zanemariti ove stvari. Radite sa svojim partnerom kako bi vaš odnos bio zdrav. Jedna osoba u vezi, sama, ne može obaviti sav posao kako bi bila zdrava.

Pokreće Blogger.