Žena pamti svaku riječ koja ju je povrijedila: Mnogi parovi čine 3 velike greške u komunikaciji

Svako od nas kada ulazi u novu vezu ulazi sa određenim očekivanjima. Nadamo se da će ta veza biti dobra i da će potrajati zauvijek. 


To je sasvim normalno očeivanje kada nađete osobu koja vam odgovara i pored koje se osjećate sigurno i srećno. Međutim, vrlo često se dešava da veza ne ide u onom smjeru u kome smo mi željeli i završava se i prije nego što smo mislili. 

Ako upitate bilo koju ženu može li se sjetiti šta ju je najviše povrijedilo od strane njenog partnera ona će se sjetiti svake riječi koju je njen partner izgovorio, a koja ju je povrijedila. Žene pamte riječi koje ih povrijede kao i detalje gdje i kad se to tačno dogodilo. 



Kako će veza napredovati i kako će funkcionisati uglavnom zavisi od naše komunikacije, a mnogi parovi često ne posvećuju puno pažnje dobroj komunikaciji te prave tri velike greške. 1. Prestaju biti iskreni i govoriti istinu; Nije nam uvijek lako govoriti istinu i izbjegavamo je iz straha jer se plašimo reakcije druge osobe. 

Kada počnemo izbjegavati govoriti istinu svom partneru rizikujemo da stvorimo udalenost između nas i partnera, a to nikako ne želimo. Kada je nešto zaista važno, nesmijemo to prećutati svom partneru, čak i ako se plašimo kako će reagovati. 



Očekivanje reakcije partnera može biti gore od samog iskustva. 2. Prestajete biti ljubazni prema svom partneru; Često previše lako zaboravljamo koliko je osoba pored nas osjetljiva na naše reakcije, pa je povrijedimo a da toga nismo ni svjesni. 

Kada prođe faza zaljubljenosti počinjemo se opuštati i polako počinje da se javlja nepoštovanje između partnera. Mislimo da to nije veliki problem jer naš partner zna da ga volimo, ali ako često svom partneru upućujemo grube riječi to će ga sigurno jako povrijediti. 

Ako ne poštujete i omalovažavate jedno drugo samo ćete učiniti da ljubav koju ste imali jedno prema drugome nestane. 3. Prestajete slušati svog partnera; Svaka svađa započinje tako što jedno misli da je u pravu, a ono drugo u krivu. 

Mnogi dobri odnosi su se raspali jer je jedna osoba radije birala da bude u pravu nego da bude srećna. Jako je važno da ne osuđujete svog partnera čak i kada pogriješi. Morate biti spremni preispitati svoje stavove kada vam partner kaže da niste u pravu. 

Morate biti otvoreni i razgovarati sa svojim partnerom o svemu što vas muči u vašoj vezi. Najveći krivac za raskid veze je loša kominikacija i nedostatak iste. Nikada nemojte izgubiti tu sposobnost da razgovarate sa svojim partnerom kao sa prijateljem. 

Da biste izbjegli ove greške razgovarajte sa svojim partnerom svaki dan i ne dozvolite da nedostatak komunikacije između vas sabotira vašu vezu i učini da ljubav koju ste nekada osjećali prema svom partneru nestane.

Pokreće Blogger.