Za njih je brak samo slovo na papiru - Mnogi muškarci žele djecu ali ne i brak iz 9 razloga

Veliki broj parova danas ima djecu iako nisu zvanično u braku. 


Iako žele djecu mnogi muškarci u stvari ne žele da se vjenčaju iz nekih razlga koje samo oni razumiju. Iako često brak i djeca idu ruku pod ruku, mnogi muškarci ne žele brak iz sledećih razloga. 1. Misle da će ih brak previše koštati; 

Samo vjenčanje često iziskuje previše troškova koji uglavnom padaju na muškarca. Iako dolaskom djeteta većina finansija je usmjerena na njega, mnogi muškarci se plaše da je ipak brak ono što će ih najviše koštati. 2. Možda muškarac nije religiozan; Brak više nema isti vjerski značaj u našem životu i nisu svi parovi koji se vjenčaju u crkvi religiozni. Međutim, mnogi muškarci i dalje gledaju na brak kao na vjersku stvar i ne žele se poistovjetiti sa tim. 

Mnogi se čak protive konceptu braka jer ga vide kao vjersku ideju. 3. Ne želi se pravno vezati; Kada se vjenčate sa nekim to ne znači da ste bukvalno potpisali ugovor koji vas vezuje jedno za drugo. Takođe, za mnoge muškarce brak predstavlja samo slovo na papiru koji njima ništa ne znači. 4. Već je bio u braku; Mnogi muškarci koji već imaju jedan brak iza sebe mogu imati odbojnost prema braku, ali to neće uticati na njegovu želju da se ostvari u ulozi oca. Iako ga je njegov prethodni brak možda povrijedio, želja za djecom ostaje ista. 

5. Sretao se samo sa negativnom slikom o braku u svom životu; Ovo se uglavnom dešava kod muškaraca koji su svjedočili lošem braku svojih roditelja koji je završio razvodom. Ipak, ovo neće uticati na njegovu želju da ima djecu, samo neće željeti da se veže zbog negativnih iskustava kojima je svjedočio. 

6. Ima strah od razvoda; Mnogi muškarci se u stvari ne plaše braka, već mogućeg razvoda. Razvod sa sobom nosi mnogo bola i loših iskustava. Razvodi takođe mnogo koštaju, pa će radije izbjeći brak kako bi izbjegao mogući razvod. 

7. Privlači ga ideja očinstva, ali ne i brak; Želja da ima djecu za mnoge muškarce nema veze sa brakom. Mnogi smatraju da ne morate biti u braku da biste imali djecu. 8. Plaši se da će izgubiti slobodu; Mnogi muškarci se plaše da će brakom izgubiti svoju slobodu jer su čuli mnoge oženjene muškarce kako se žale upravo na to od kako su u braku. 

Često ne shvataju da roditeljstvo oduzima mnogo više slobode nego brak, ali to ih ne sprječava da imaju i žele djecu. 9. Ne žele podleći pritiscima društva; Prije su se muškarci ženili jer nisu imali drugu mogućnost da steknu društveni status, a žene su se uglavnom udavale zbog finansijske sigurnosti. 

Iako danas stvari nisu iste kao prije, i dalje postoji određen pritisak društva. Mnogi muškarci ne žele da se vjenčaju samo zato što to tako treba prije nego što dobiju djecu.

Želite da čitate još sadržaja poput ovoga, preporučujemo da posjetite i magazin - www.pult24.info

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.