Sreća u braku isključivo zavisi od žanske mudrosti - Kako postati mudra supruga i sačuvati brak

Ne morate biti dobra domaćica, prava ljepotica ili vrhunska ljubavnica da biste bili dobra žena. Ono što jednu ženu čini dobrom suprugom je njena mudrost. 


Međutim, mudrost ne dolazi sama od sebe. Ona dolazi sa iskustvom. 1. Mudra žena je strpljiva; Svaka mudra žena je prije svega strpljiva žena. Strpljenje je jako važno kako bi se žena mogla izboriti sa svakodnevnim životom. 

Normalno je da se supružnici svađaju, ali u takvim situacijama mudra žena pokazuje strpljenje i želju da riješi situaciju. Impulsivnost i galama mogu samo pogoršati stvar. 2. GMudra žena zna šta želi i to jasno govori; Muškarci nemaju tu mogućnost da čitaju misli, a mudre žene to jako dobro znaju. 



Zato ona jasno daje do znanja svom muškarcu šta želi kako bi to i dobila. 3. Mudra žena često grli svog muža; Zagrljaj daje osjećaj sigurnosti, topline i nježnosti. Zagrljajem možemo veoma lako izraziti ljubav prema svom partneru. 

4. Mudra žena provodi vrijeme sa svojim partnerom; Mudra žena zna da je komunikacija ključna za svaku vezu i zato se trudi provoditi vrijeme sa svojim partnerom kada god može. 5. Mudra žena ne pamti ružne stvari; Normalno je da se u braku dešava mnogo negativnih stvari, ali mudra žena će se radije sjećati onih lijepih stvari, a one malo manje lijepe će staviti u drugi plan. 



6. Mudra žena ne upoređuje svog muškarca sa drugima; Ona je svjesna da niko nije savršen i da svako ima svojih nedostataka. Ona zna da su tuđi nedostaci možda gori od onih koje ima njen muž. 7. Mudra žena ne ponižava svog muža; Mudra žena neće ponižavati svog muža, naročito ne u javnosti. 

Uvijek će se truditi da o njemu lijepo govori. 8. Mudra žena ne zanovjeta; Ona zna da zanovjetanjem i zvocanjem neće postići ništa, samo može napraviti suprotan efekat. 9. Mudra žena ne nameće svoje mišljenje; Mudra žena neće nametati svoje stavove i mišljenja. 

Ona će na suptilan način navesti svog muškarca da donese odluku koja joj se sviđa i koju ona želi. 10. Mudra žena nije ljubomorna; Mudra žena zna da ljubomorom neće postići ništa. Ona vjeruje svom mužu i ne pravi mu ljubomorne scene. 

Mudra žena bi trebala da vodi računa o sebi. Ona zna da žena treba da bude lijepa, draga i privlačna. Uvijek vodi računa o svom izgledu kako zbog svog muža tako i zbog sebe. Ona hvali svog muža jer zna da od lijepih riječi muškarci cvjetaju. 

Ona voli svog muškarca i ne očekuje ništa zauzvrat. Čak i u najtežim situacijama mudra žena će se sjetiti zbog čega se zaljubila u svog muškarca. Mudra žena poštuje svoju majku i baku i sluša njihove savjete. Ona zna da su one mnogo iskusnije od nje koja je juče izašla iz vjenčanice.

Pokreće Blogger.