Sezona Vage do 22.10. - Bikovi budite umjereni, Vage otvorite se samo ljudima kojima vjerujete

Zajedno sa početkom jeseni, počinje i sezona Vage koja će trajati od 22. septembra do 22. oktobra. 


Možemo očekivati jako zanimljiv period jer će u ovom periodu šest planeta biti u svom retrogradnom kretanju Merkur, Jupiter, Saturn, Uran, Neptun i Pluton. Na sreću, četiri od šest planeta, Merkur, Jupiter, Saturn i Pluton, će u oktobru krenuti direktno i okončati svoje retrogradno putovanje. 

U ovom periodu je jako važno da budete nježni prema sebi, ali i prema drugima. Vodite se svojim osjećanjima i pokažite razumijevanje prema drugima. Ovan: Veze u kojima se nalazimo nas uče važne lekcije o nama samima, našim vrijednostima i svijetu u kojem živimo. 



Tokom ovog perioda ćete morati posvetiti više pažnje svojim odnosima. Možda ćete primjetiti jednu novu promjenu u pristupu i održavanju veza. Bik: Iskoristite ovaj period da ponovo uspostavite dobar tok svojih finansija. 

Kada Merkur, Jupiter i Saturn krenu direktno ponovo ćete moći čvrsto stajati na svojim nogama. Budite umjereni u svemu u ovom periodu jer će to biti ključno. Blizanci; U ovom periodu ćete moći iskoristiti svoju kreativnost i izraziti se kroz pisanje ili umjetnost. 



Bilo koji posao koji zahtjeva mnogo kreativnosti će vam biti od velike koristi u ovom periodu jer ćete moći kreativno da se izrazite. Rak: Rakovi, pružite malo ljubavi svom domu. Dobro pogledajte oko sebi i vidite šta je to što možete poboljšati. 

Čak i najmanje promjene će vam dobro doći. Organizujte police sa knjigama, ili unesite neko novo cvijeće u svoj dom. Lav: Iako vole biti u centru pažnje, Lavovi će u ovom periodu sjediti sa strane i razmisliti o svom ponašanju. 

Možda biste u ovom periodu mogli doći do nekih otkrića u vezi sa nekim vlastitim obrascima ponašanja. Tek kada ih prihvatite moći ćete poraditi na promjenama. Djevica: U ovom periodu ima ćete utisak kao da je sva vaša pažnja usmjerena na sve druge osim na vas. 

Odvojite malo vremena za sebe i uradite za sebe nešto što će vas usrećiti. Nemojte da se osjećate loše zbog toga što mislite više na sebe jer uvijek trebate biti prioritet sami sebi. Vaga: Osobe rođene u znaku Vage bi mogle u ovom periodu malo više razmišljatio svojoj prišlosti. 

Možda ćete otvoriti neke stare radne i probuditi neka potisnuta osjećanja. Ljubav i podrška voljene osobe će vam biti potrebna u ovom mjesecu i nemojte se ustručavati da je tražite. Otvorite se samo ljudima kojima vjerujete. 

Škorpija: U ovom mjesecu je jako važno da tražite ono što vam je potrebno da se osjećate ispunjeno i zadovoljno. Ne plašite se tražiti naklonost svog partnera, pažnju prijatelja ili uvažavanje na poslu. Osjećaj potvrde koji vam je toli potreban će stići možda i prije nego što mislite. 

Strijelac: Ovaj period bi za Strijelčeve mogao biti prepun uzbuđenja. Nemojte vršiti prevelik pritisak na sebe kako biste postigli željene ciljeve. Fokusirajte se na onome što imate i uživajte u životu. Jarac: U ovom periodu biste mogli osjetiti veliki umor i biti pod stresom. 

Za takvo vaše stanje glavni krivac će biti retrogradni Merkur. Kada Merkur završi svoje retrogradno putovanje doživjećete skok kreativnosti, inspiracije i motivacije. Vodolija: Razmislite o promjenama kroz koje ste prošli u ovoj godini i otkrijte šta je to sledeće što želite ostvariti. 

Baš kao što je svijet promijenio vas, i vi ste sposobni promijeniti svijet jednostavno djelujući u skladu sa svojim višim ja. Ribe: Kada Merkur i Jupiter krenu direktno otkrićete da ste više nego inače prilagodljiviji potrebama drugih. Važno je da budete svjesni svojih granica i da ih se držite. Možda nećete moći pomoći svima da riješe svoje probleme, ali ćete ih bar moći saslišati.

Pokreće Blogger.