Savjeti za žene iz 1956: Uvijek dočekajte muža vesele, nasmijane i sa večerom na stolu

Danas možemo čuti razne savjete kako žena treba da se ponaša prema svom mužu, a ove koje ćemo vam navesti u nastavku datiraju iz 1956. godine. 


1. Vašeg muža uvijek treba dočekati sprema topla večera. Planirajte večeru unaprijed, čak i dan prije imajte isplanirano kakvom večerom želite da dočekate svog muža. Time ćete pokazati da mislite na njega te da poštujete njegove želje i potrebe. 

Dočekajte svog muža uz toplu dobrodošlicu i postavljenu večeru. 2. Uredite se za njegov dolazak. Odvojite 15 minuta i sredite sebe te popravite šminku i frizuru. Vaš muž je cijeli dan proveo na poslu sa sumornim i umornim ljudima zato vi treba da budete veseli i raspoloženi. 



Vi treba da budete trenutak radosti u njgovom sivom danu. 3. Prije nego što vaš muž dođe sa posla pospremite nered po kući te pokupite dječije knjige i igračke. Vaš muž treba da uđe u uredan dom u kome će imati osjećaj prosperiteta i reda. 

4. Pripremite djecu za tatin povratak kući. Operite im ruke i lice, počešljajte ih i po potrebi presvucite. Djeca su naše malo blago i mužu će biti drago vidjeti ih uredne i lijepe. 5. Izbjegavajte proizvoditi buku u blizini svog muža. Pokušajte da kada on dođe kući ne koristite usisivač, fen za kosu ili bilo šta drugo što proizvodi buku. 



Govorite tiho i utišajte djecu te dočekajte svog muža sa iskrenim osmjehom i raduste se što ga vidite. 6. Ne dočekujte muža sa ogorčenjem i riješite se negativnosti. Suzdržite se od toga da svoje brige i probleme istresate na svog muža. 

Ako je zakasnio ne napadajte ga, to nije razlog da pravite dramu. Dom je mjesto gdje bi muž, umjesto da sluša prijekore, trebao da se opusti. 7. Ponudite mu topli ili hladni napitak kada dođe kući umoran sa posla i dopustite mu da se u potpunosti opusti. 

8. Sigurno imate puno toga što biste željeli da mu ispričate, ali kada vaš muž dođe kući dajte mu riječ. Njegove teme za razgovor su daleko važnije od vaših. 9. Ostavite ga na miru i nemojte ga gnjaviti što vas nije izveo na večeru. Možda je imao težak dan i sve što muje potrebno je odmor. 

10. Ne tražite od muža da vam sve objašnjava. Ako pokažete da sumnjate u njega to može da ga uvrijedi. On mora da se osjeća kao glava porodice. Morate učiniti svoj dom oazom mira i harmonije, gdje vaš muž može odmoriti svoju dušu i tijelo.

Pokreće Blogger.