"S tobom sam samo zbog djece" - 10 fraza koje muž ne bi smio govoriti ženi čak ni u svađi

Neki muškarci olako ulaze u brak, pa kada dođe do nekih problema u braku ne znaju kako da se nose sa njima i često kažu stvari koje nikada ne bi smjeli reći svojom suprugama. 


Ne kažem da su svi muškarci takvi, ali postoje oni koji su u stanju, direktno ili indirektno, reći neke jako ružne stvari svojim suprugama. U nastavku pročitajte neke stvari koje muškarci nikada ne bi smjeli govoriti svojim suprugama, čak ni u najvećim svađama. 

1. "T me ne činiš srećnim"; Ovo je isto kao da muškarac krivi svoju ženu jer se ne može sjetiti šifre svog e-maila. Žena nije dužna učiniti muškarca srećnim, niko nije dužan nikoga učiniti srećnim. Samo mi smo odgovorni za svoju sreću. 



2. "Nikad nisam mislio da će naš brak ovoliko trajati"; Ovo je isto kao da vam je rekao da se sa vama vjenčao  samo iz dosade. 3. "Promjenila si se"; Znate ko se još promijenio? On. Supružnici bi trebali zajedno evoluirati. 

Umjesto da se žali na vas da ste se promijenili, treba jasno da kaže šta ga muči kako bi se vaš brak trebao razvijati na zdrav način. 4. "Mom prijatelju žena dozvoljava..."; Ovo je jedna jako djetinjasta i nezrela izvaja za jednog odraslog muškarca. 



Umjesto ovakvog nezrelog ponašanja i upoređivanje svoje supruge sa nekom drugom ženom, muškarac bi trebao da se fokusira na ono što želi. 5. "Ako me zaista voliš..." Ako muškarac zaista voli svoju suprugu ne bi joj trebao ni upućivati ovu rećenicu. 

U braku se ne smije koristiti manipulacija da se dobije ono što se želi. Umjesto toga bolje bi bilo da se kaže kako bi mu jako značilo kada bi uradila nešto za njega. 6. "Znala si kakav sam od samog početka"; Ovim vam jasno poručuje da se ne želi prilagođavati ni vama ni vašem braku. 

7. "Sa tobom sam samo zbog djece"; Budući da ovim muškarac jasno stavlja do znanja da mu nije stalo do vas, zamislite kakvu tek poruku šalje vašoj djeci. Ovom izjavom ne samo da povrjeđuje svoju ženu, već bi i djeca zbog toga mogla patiti. 

8. "Izađi napolje"; U redu je da ovo kaže ako se nalaze u nekoj kriznoj situaciji kada kuća gori ili slično, ali svaka situacija osim te u kojoj muškarac tjera ženu van je neprihvatljiva. Kakav god problem da imate trenutno izbacivanje žene van neće ga riješiti. 

9. "Tvoja porodica je luda"; Ni jedan muškarac ne bi trebao govoriti negativno o porodici u kojoj je njegova supruga odrasla bez obzira na to kakva je njena porodica. U redu je kada žena to kaže, ona ima puno pravo na to, ali muškarac ne bi trebao. 10. "Jeftinije je ostati u braku sa tobom"; Kada muškarac izgovara ovu frazu pokazuje da više cijeni novac nego vas te da mu nije stalo ni malo do vaših osjećanja i vaše dobrobiti.

Pokreće Blogger.