Od načina na koji nosite nakit bi mogla zavisiti vaša sreća: Domali prst je rezervisan za burmu

Nakit nije samo ukras koji mnoge žene, a i muškarci, nose već se od davnina smatrao amajlijom koja bi vas mogla zaštititi od negativne energije. 


Vjenčani prsten se uvijek nosio u desnoj ruci i vjerovalo se da može donijeti sreću u brak i harmoničan odnos među supružnicima. Mnoga narodna vjerovanja govore da slobodne djevojke ne bi trebale nositi prsten na domalom prstu desne ruke jer tako neće privući muškarca u svoj život. 

Vjeruje se da slobodne djevojke koje nose prsten na domalom prstu desne ruke neće imati uspjeha u pronalaženju partnera. Svi muškarci sa kojima budu u vezi bi ih mogli varati ili ostaviti. Takođe, ne bi trebale nositi prsten na domalom prstu lijeve ruke jer tako prsten nose razvedene žene. 



Ako muškarac pokloni prsten svojoj djevojci može slobodno da ga nosi na srednjem prstu ako želi privući sreću ili ako je u pitanju vjerenički prsten onda može da ga nosi na domalom prstu. Kada su u pitanju naušnice, posebna pažnja se treba posvetiti energetskoj vrijednosti koju nose. 

Naušnice nose specifičnu energiju koja može uticati na ličnu sreću. Najbolje je birati naušnice od plemenitih metala koje su ukrašene dragim i poludragim kamenjem. Različiti metali i kamenje imaju različitu energiju i različito djeluju na osobu koja ih nosi. 



Ako želite privući muškarca u život birajte naušnice od zlata ukrašene rubinima, ahatom, cintrinom, jantarom, granitom i oniksom. Ovakav nakit bi vam mogao dati jaku energiju i snagu. Žene koje nose ovakav nakit izgledaju poželjno i lakše privlače pažnju suprotnog pola. 

Međutim, stručnjaci savjetuju da ovakav nakit ne biste trebali stalno nositi jer biste u zrelijoj dobi mogli rizikovati da izgubite partnera i ostanete sami. Ako želite da se zaštitite od negativnih uticaja birajte srebrni nakit sa cirkonima, safirima, kvarcom i jaspisom. 

Ovakav nakit će vas zaštititi od negativne energije u loših uticaja. Ovakav nakit je dobro nositi na velikim svečanostima gdje se okuplja veliki broj ljudi jer u takvim situacijama vaše energetsko polje može oslabiti, a negativna energija drugih može negativno uticati na vas. Za povećanje samopouzdanja možete nositi zlatni ili srebrni nakit ukrašen tigrovim okom, tirkizom, topazom, žadom, dijamantom, ametistom i akvamarinom. 

Takav nakit će vam pomoći da se smirite i fokusirate se na ono što želite. Nakit u zelenoj ili plavoj boji vam može pomoći da se riješite osjećaja straha i panike. Stručnjaci za ezoteriku ističu da nakit može biti od velike pomoći za poboljšavanje ličnog života. 

Ako pravilno kombinujete nakit i elemente vatre i zemlje mogli bistepostići uspjeh kod pripadnika jačeg pola. Ako već imate partnera mogao bi vam pomoći da zadržite svoju ljubav za cijeli život. Zato se preporučuje da budete pažljiviji prilikom izbora nakita, ako želite zaštititi svoju energiju i privući sreću i harmoniju u svoj život.

Pokreće Blogger.