O muškarcu treba brinuti, a ne razmaziti ga - Žena ima samo 2 odgovornosti prema mužu

Žene često vjeruju da samo muškarci imaju dužnosti i odgovornosti te da je briga i zaštita porodice isključivo njihov posao. 


Postoje dva izvora problema u životu žene - muškarac ili njegovo odsustvo. Žena ima samo dvije odgovornosti prema muškarcu koje uopšte nisu složene i komplikovane. Međutim, ako se vezi pristupi ispravno, sve se može izbjeći. 

Zapravo, žena ima samo dvije odgovornosti prema muškarcu, čije poštivanje, jednako, garantuje sretnu zajednicu. 1. Održavanje ravnoteže; Mnoge žene prilikom izgradnje porodice idu iz krajnosti u krajnost. Ili se previše posvete porodici ili se ne posveti ni malo. 



Puno je briga koje žena nosi na svojim ramenima, briga o porodici, briga o sebi, samorazvoj, briga o mužu te stvaranje udobne i ugodne atmosfere u domu. Često žene rade mnogo više stvari za kuću i porodicu i zaboravljaju na sebe. Žena mora biti u stanju održati ravnotežu. 

Jednako se brinuti o sebi, o porodici i o mužu, ali ne smije se dovesti u situaciju da razmazi muža. 2. Ne preuzimanje muških obaveza; Mnoge žene, svjesno ili nesvjesno, preuzimaju muške poslove i obaveze na sebe. Žele pored sebe imati jakog muškarcva koji će da ih zaštiti i brine o njima, a često mu same to ne dozvoljavaju. Ulaze u neravnopravnu bitku i bore se da budu vođe. 



Tada je muškarac prisiljen braniti svoja prava iz njemu nepoznatih razloga. Mora braniti svoju muškost jer njegova odabranica čini sve da ga natjera da sumnja u nju. Kao rezultat toga on se pretvara u nepristojnog, grubog muškarca koji ženi ne prija i prestaje da pokazuje svoje interesovanje za njega. 

Ako se žena samo posvećuje svojoj porodici ili živi samo od sebe i posla, tada je rizik da će se suočiti sa bolom zbog muškarca ili usamljenosti veliki. Znači, dvije osnovne obaveze žene su da nađe ravnotežu u vezi i da dozvoli svom muškarcu da bude muškarac. Kada žena ispunjava te dvije osnovne obaveze može očekivati da će imati srećan i dugovječan brak.

Pokreće Blogger.