Ne treba mijenjati ženu već sebe - Zašto bi se mnogi muškarci rado vratili prvoj ženi

Neka istraživanja koja su sprovedena u Velikoj Britaniji su pokazala da bi se čak 80% muškaraca rado vratilo prvoj ženi. 


Bez obzira koliko puta su se ženili, prva žena uvijek ostaje prva i ona je često ta koja je na neki način obilježila njihov život. Prva žena je najsjajnija i najiskrenija ljubav. Prva žena je žena sa kojm muškarac mnoge stvari radi po prvi put, žena sa kojom je prvi put osjetio istinsku sreću i zdovoljstvo u životu. 

Ona je neko ko ga najbolje poznaje, ko zna šta on voli, a šta ne voli. Ona je neko ko ga je na neki način učinio čovjekom kakav je sada. Svaka sledeća žena na neki način kopira prvu ženu. Čak i ako je strast sa novom ženom u potpunosti drugačija od one sa bivšom, uvijek ostaje nešto što ga podsjeća na nju i nešto što bi želio da njegova nova žena radi isto kao njegova prva. 



Muškarci sa godinama shvataju da ne postoji savršenstvo te da svi ponekad griješe. Druga žena može biti izvrsna domaćica, ali neće spremati njegovo omiljeno jelo kao prva. Treća može biti dobra u svemu, ali njegova duša osjeća da to nije ono što njemu treba. 

Na kraju svi putevi vode do one prve, one koja ga podsjeća na mladost i sa kojom se razveo iz istog tog razloga što je ponovo želio da se osjeća mlado, ali nije uspio. Prva žena je životna prekretnica, granica, mjerilo i polazište. 



Napustivši prvu ženu muškarci često pokušavaju nekome dokazati da nisu oni krivi već ona. Bila je ljuta, nervozna, nije pokazivala ljubav, a često upravo ti muškarci nisu učinili ništa da nešto promijene. Odlaze u uvjerenju da će neka sledeća biti bolja, a na kraju se sve svede na isto nezadovoljstvo i nedostatak ljubavi koja im je toliko potrebna. 

Rijetki su oni koji shvate da nije bilo potrebno promijeniti ženu kako bi pronašli vječnu ljubav. Ono što je bilo potrebno je promijeniti sebe i učiniti nešto kako bi usrećili svoju ženu i održali ljubav u svom braku. Rijetki su oni koji shvate da je njihova prva žena ostala ona ista žena sa kojom su sanjali velike snove, ali da oni nisu ništa uradili da se ti snovi ostvare.

Pokreće Blogger.