Nađi boljeg ako možeš - 7 fraza koje odaju muškarca koji ne poštuje ženu

Muškarca koji ne poštuje svoju ženu možete lako prepoznati na osnovu načina na koji se odnosi prema njoj ili kako govori o njoj. 


U nastavku ćemo vam nabrojati 7 fraza koje često izgovaraju muškarci koji ne poštuju žene. Ako vaš muškarac izgovara 3-5 ovih faza, zapitajte se kakva je vaša veza. 1. Ja zarađujem za ovu porodicu, šta ti radiš? Bez obzira da li žena radi ili ostaje kod kuće i brine se o djeci, njen doprinos ne smije da se zanemari.

Ona na svoj način doprinosi porodici. Izgovarajući ovu frazu muškarac ponižava ženu i negira sve ono dobro što ona čini za porodicu. 2. Glupa si; Bez obzira na nivo inteligencije neke osobe nikada joj ne biste trebali govoriti da je glupa. 



Obično muškarci koji to govore žele naglasiti svoju inteligenciju i omalovažavati ženu. 3. Štaće ti nova jakna/odmor/namještaj; Kada muškarac negira tuđe želje i govori da ženi nije potrebno ništa to pokazuje da muškarac ne želi raditi na poboljšanju života i odnosa u braku. 

4. Ponovo te tvoje glupe emocije; Često muškarci misle da su žene previše osjetljive te da su te njihove emocije glupe i besmislene. Za ženu emocije nisu besmislica, a muškarac koji to govori pokazuje da ne poštuje ni ženu ni njene emocije. 



5. Sama si kriva, naljutila si me; Nije rijedak slučaj da muškarac digne ruku na ženi i poslije kaže kako je sama kriva za to i da ga je izazvala. Mnogi čak kažu i da je zaslužila. Ne postoji opravdanje za loše ponašanje prema nikome posebno ne prema ženi. 

6. Žene samo znaju manipulisati; Kao što neke žene znaju dobro manipulisati isto tako postoje i muškarci koji su jako dobri u manipulisanju. 7. Ako ti se ne sviđan nađi boljeg ako možeš; Ovim muškarac jasno stavlja do znanja da se neće mijenjati i prilagođavati ženi. 

On joj jasno daje do znaja da ga nije briga za nju i njena osjećanja. Nažalost, mnogi muškarci misle da žene trebaju njima da se prilagođavaju i da trpe njihovo loše ponašanje. Na sreću, danas su žene mnogo pametnije i ne trpe da se neko loše ponaša prema njima.

Pokreće Blogger.