Mudrasti 100godišnje kraljice stila - Važnije je biti srećan nego dobro obučen

29. avgusta 2021. godine, jedna od ikona stila u svijetu mode, Iris Apfel je proslavila svoj 100ti rođendan. 


Iris Apfel i sa 100 godina ostaje jedna od najutjecajnijih žena u svijetu mode. Njena kompanija za restauraciju antiknog tekstila radila je sa devet američkih predsjednika i najvećim svjetskim muzejima. Ima svoju kolekciju nakita i Barbie lutku sa svojim likom. 

U čemu je tajna uspjeha i popularnosti ove stogodišnjakinje? "Možete naučiti biti modreni, možete postati moderni, ali što se stila tiče on ili postoji ili ne postoji" kaže ova stogodišnjakinja. Osećaj za stil je u krvi ove legendarne žene. Njena majka je bila vlasnik modnog butika, otac je radio sa poznatim dizajnerima. Već dugi niz godina Iris se sa pravom smatra ikonom stila. "Nije važno šta nosite, već kako to nosite. Nosim narukvice od nekoliko dolara isto kao što nosim skupi nakit. 

Volim kombinovati nespojivo." kaže Iris. U nastavku pročitajte nekoliko inspirativnih izjava ove nevjerovatne žene. 1. "Više je više, a manje je dosadno." 2. "Nemam nikakva pravila jer da ih imam ja bih ih kršila, a to bi bilo samo gubljenje vremena." 3. "Morate se pogledati u ogledali i vidjeti sebe ne nekoga drugog. Ako se osjećate dobro onda znate da ste to vi." 4. "Ja se ne oblačim da bi neko gledao u mene, oblačim se za sebe." 5. "Kada se ne oblačite kao svi drugi, nemorate ni razmišljati kao svi drugi." 

6. "Nikad neću moći shvatiti logiku u izjavi više je manje. To za mene nema nikakvog smisla. To je kao da vam kažu da ste bogatiji ako imate manje novca." 7. "Prvo što morate uraditi je pronaći sebe i oblačiti se u skladu sa tim. Morate naučiti da se oblačite za sebe, a ne da pratite trendove." 

8. "Bog nam je svima dao ličnost za koju smatram da svako treba da pokaže i ne smije da je skriva." 9. "Nema tog novca koji može kupiti dobar stil." 10. "Važnije je biti srećan nego dobro obučen"

Želite da čitate još sadržaja poput ovoga, preporučujemo da posjetite i magazin - www.pult24.info

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.