Koliko je žena sretna - Pokazuje koliko je jak muškarac - 15 zivotnih pravila mudrog muškarca

Čovjek se ne rađa mudar već tu mudrost stekne sa godinama. Ipak, pojedini muškarci mogu biti jako mladi, a u sebi imati mudrost koju drugi nemaju i oni se u velikoj mjeri razlikuje od svih ostalih muškaraca.


Mudar muškarac zna da biti emotivan ne znači biti slab i da pokazati ljubav i pomoći svojoj ženi ne znači da je papučar. Mudri muškarci se prodržavaju 15 pravila, a u nastavku pročitajte koja su to pravlia. 1. Žene i djeca mogu niti nemarni, ali pravi muškarac to sebi nikada ne smije dozvoliti.

2. Pravi muškarac pokazuje suosjećanje i zna koliko je ono važno za njegovu vezu i brak. 3. Pravi muškarac je u stanju brinuti se za sebe, ali i za one koji su slabi i nemoćni. 4. Mudar muškarac treba biti finansijski obezbjeđen kako bi mogao sebi omogućiti miran i lagodan život. 



5. Ako uzmete kredit morate biti 100% sigurni da ćete ga moći otplatiti ili ga nikada ne trebate uzimati. Mudri muškarci to znaju. 6. Koliko je žena sretna - pokazuje koliko je jak muškarac. Pravi muškarac će učiniti sve kako bi svoju ljepšu polovinu vidio srećnu. 

7. Ako djeca ne poštuju oca, nisu kriva djeca već otac. Otac je taj koji treba naučiti djecu svojim primjerom kako treba da se ponašaju prema roditeljima. Ako nemaju dobar primjer djeca nemaju od koga naučiti. 8. Mudar muškarac kritikuje druge samo onda kada zna šta tačno treba da učine. 



9. Ako je muškarac vođa, on je tada odgovoran za sve one koji mu se podređeni. 10. Mudar muškarac će se opustiti samo onda kada zna da da njegov posao neće trpiti ubog toga. 11. Mudar muškarac nikada neće dijeliti savjete drugima, ali isto tako ne želi slušati nepoželjne savjete od drugih. 

Njemu nije potreban niko da mu govori šta da radi, on to zna i sam. 12. Mudar muškarac zna da se poštovanje može steći strahom, ali isto tako zna da je bolje kada se zasluži unutrašnom snagom i radom. 13. Mudar muškarac una da je sposobnost rješavanja problema najvrjednija vještina koju muškarac treba da posjeduje. 

14. Mudar muškarac razmišlja o budućnosti, i trudi se da je učini boljom. 15. Mudar muškarac zna da nema smisla uživati u životu ako njegova žena plače.

Pokreće Blogger.