Jesenja ravnodnevnica 22.09. - Ovnovi pronađite mir, Vage očistite svoje srce i um

Kada Sunce pređe ekvator 22. septembta, dešavaju se tri jako važne stvari: počinje jesen, imamo jednake dnevne i noćne sate i počinje sezona Vage. 


Duhovno, ovo je vrijeme pronalaska harmonije i mira u sebi. Jako je važno uspostaviti ravnotežu za vrijeme jesenje ravnodnevnivce, jer ste energetski prisiljeni pronaći sredinu u svom svijetu kako biste bili sigurni da posvećujete jednaku pažnju različitim dijelovima i područjima svog života. 

Ovan: Teško vam je pronaći unutrašnju ravnotežu jer uvijek želite biti najbolji u svemu. Naučiti odvojiti vrijeme za sebe sada je ključno. Ovo će vas naučiti živjeti u sadašnjosti i usredotočiti se na ono što je zaista važno. Bik: Joga i meditacija će biti najbolje aktivnosti za vas za vrijeme ove ravnodnevnice. 



Pozovite prijatelja ili dva da vam se pridruže dok rastežete, dekompresujete i detoksikujete mišiće s početkom nove sezone. Biće vam zahvalni na tome. Blizanci: Romantika će biti svuda oko vas. Ovo je sjajan period z avas da isplanirate romantični sastanak sa svojim partenrom. 

Uživajte u novoj energiji koja će ući u vaš ljubavni život. Rak: Moći ćete uključiti svoje emocije i postati svjesniji sebe. Pun Mjesed koji se pojavljuje dan prije, će vam pomoći da pojačate vaše samopouzdanje. Lav: Proslava i prihvatanje jesenjih svečanosti će vam omogućiti da se dobro provedete sa prijateljima. 



Opustite se i dobro se zabavite sa ljudima koji su vam dragi. Djevica: Ne dozvolite da vas negativna energija razočara. Ako vam netko unese negativne vibracije, vaša je odgovornost da ih ugušite prije nego što na vas utječu. 

Čuvanje "pozitivnog uma i pozitivnog života" vaš je moto narednih mjeseci. Poboljšajte optimizam u svom svijetu i zadržite dobar stav. Vaga: Očistite svoj um i srce pomnom meditacijom. To će vam omogućiti da pronađete ravnotežu koju tražite u sebi i da stvorite harmoniju sa drugima. 

Otkrićete da je ova aktivnost sjajna jer vam pomaže da pronađete mir koji će vas izliječiti u narednim mjesecima. Škorpija: Prihvatite svoja mračnija i oštra osjećanja tokom ravnodnevnice. Dopuštanje da se uključite i proslavite svoju tamnu stranu ne samo da će vam pomoći da izliječite svoju prošlost, već će vam dati i dozu bezuvjetne ljubavi koja vam je potrebna. 

Strijelac: Jesenja ravnodnevnica odlično je vrijeme za povezivanje s lokalnom zajednicom. Isplanirajte večeru bez posla sa sezonskim povrćem poput slatkog krompira i šargarepe, uz rajski gulaš i pitu od jabuka. Omogućit će vašim komšijama da uživaju u prekrasnoj jeseni u društvu sa drugima. 

Jarac: Ravnodnevnica je odlično vrijeme za davanje u dobrotvorne svrhe. Pitajte svog šefa možete li započeti akciju zasnovanu na donacijama u uredu za ljude kojima je potreban novac ili roba. Ne samo da će ovo biti od velike pomoći drugima, već ćete im rado pomoći. 

Vodolija: Iako ste afektivne prirode, ovo vrijeme će vam dobro doći da iskoristite svoju sentimentalnu stranu i napravite listu zahvalnosti. Zapišite sve na čemu ste bili zahvalni u ovoj godini. Ovo će vas naučiti da ništa ne uzimate zdravo za gotovo i da cijenite ono što imate. 

Ribe: Ravnodnevnica je za vas posebno intuitivno snažno vrijeme, što znači da trebate pojačate energiju i snagu svemira i iskoristiti je u svoju korist. Dopustite svojim emocijama, srcu i osjećajima da vas vode u razumijevanju i obradi svih informacija koje primate.

Pokreće Blogger.