Istinska sreća nije u materijalnim stvarima - Ona dolazi iznutra

Život ponekad može biti veoma težak. Suočavamo se sa raznim preprekama koje guše našu dušu. 


I ne guše je zato što su teške, već zato što primjećujemo samo bol irane koje nam zadaju. U svemu tome zaboravljamo na jednu jako važnu stvar, zahvalnost. Samo vaše postojanje na ovom svijetu je dovoljno da budete zahvalni. Budite zahvalni na svojoj porodici koja vas je voljela od samog početka. 

Budite zahvalni na svojim prijateljima koji su vas podržavali i sa vama dijelili sve ono dobro, ali i loše što vam se dešavalo u životu. Budite zahvalni na svima onima koji su vas učinili jačima. Da nije njih vi ne biste bili osoba kakva ste danas. 



Budite zahvalni na ožiljcima koje ste dobili u ovom životu jer su vam oni omogućili da budete otporniji. Budite zahvalni na svim situacijma koje su vam se desile u životu i na svakoj sitnici koja vam se dešava svaki dan jer upravo te sitnice vaš život čine posebnom. 

Budite zahvalni na greškama i propustima koje ste učinili, jer bez ovih grešaka ne možete naučiti biti bolji. U ovom svijetu punom žaljenja, budite zahvalni na trenucima koje ste propustili. Život nije samo biti na vrhu, život je više od zemaljskih želja. Istinska sreća nije u materijalnim stvarima. 



Prava sreća dolazi iznutra. Koliko god vam se život ponekad činio teškim, zapamtite da Bog ima plan za svakog od nas. On vam nikada neće poslati situaciju sa kojom se ne možete nositi. Uvijek budite zahvalni na svom životu i ne zadržavajte se na žaljenju za propuštenim stavrima. Bolja vremena tek dolaze, a život je samo jedan. Zato uživajte u njemu.

Pokreće Blogger.