Iskrena priča razvedene žene - Moj razvod me slomio, ali me istovremeno učinio jačom osobom

Moj brak se okončao prije dvije sedmice, i još uvijek ne mogu jasno reći kako se osjećam. 


Jedan dio mene osjeća rasterećenje i slobodu, dok drugi dio mene osjeća tugu. Nisam se vjenčala sa namjerom da ću se razvesti. Ja sam dijete razvedenih roditelja i veoma dobro znam koliko težak brak može biti i koliko rada i odricanja zahtjeva. 

Bila sam spremna na sve to, a on, moj sada bivši muž, je svojom pojavom promijenio cijeli moj svijet. Pored njega sam se osjećala živom i znala sam da je on taj čim sam ga upoznala. Od tada sam željela svaki trenutak svog života da provedem popred njega. 



Nisam željela samo biti u braku i zasnivati porodicu sa nekim, željela sam to sa njim. Prije vjenčanja mnogo smo razgovarali o braku, porodici, ali i razvodu. Ni jedno od nas nije vjerovalo da bi se nama razvod mogao desiti, ali eto desio se. Čini se da je to bilo lakše reći nego sačuvati brak. 

Priznajem da sam i ja griješila i voljela bih da mogu vratiti neke stvari koje sam učinila, posebno neke riječi koje sam mu uputila. Voljela bih i da on može povući neke svoje postupke, posebno mislim na njegovu nevjeru. Trebala sam znati da njegova nespremnost da se odrekne svog momačkog života nije dobra za naš brak. 



Trebala sam znati da neko ko konstantno bježi od problema i ignoriše ih ne zaslužuje mjesto u mom životu. Ono najvažnije što sam trebala znati je da neko ko mi nije bio odan i ko nije bio pored mene kada mi je bio najpotrebniji nije vrijedan moje ljubavi i posvećenosti. 

Slijepo sam vjerovala u njegove laži, dopustila sam mu da me uvjeri da nisam vrijedna njega, njegove ljubavi i bilo čega dobrog u životu. Predstavio je mene kao lošu osobu pred svojim prijateljima i porodicom kako bi opravdao svoje varanje i svoje loše ponašanje. 

Trebao mu je neko kako bi opravdao svoje ponašanje kada su njegove laži počele da se otkrivaju i izlaze na vidjelo, a taj neko sam bila ja. Ipak, na kraju su svi vidjeli kakav je on zaista, a kakva sam ja. Iskoristila sam svu svoju tugu i bol slomljenog srca i postala sam jača nego što sam prije bila. 

Konačno sam naučila voljeti sebe i staviti sebe na prvo mjesto. Ja sa mirom uduši i čiste savjesti svaku veče liježem u krevet, a vjerujem da on to ne može. Još mi je ostalo da mu vratim svoj vjenčani prsten. Vjerujem da će to biti teško za mene jer je on bio simbol moje ljubavi prema njemu. 

Nikada nisam mogla ni pomisliti da bismo nas dvoje, poslije onolike ljubavi, mogli da se razvedemo, ali stvari valjda nisu uvijek onakve kakve mislimo da jesu.

Pokreće Blogger.