Žena će dozvoliti da je ne cijenite, ali ne zauvijek: 13 razloga zbog kojih bi žena napustila porodicu

Mnogima je neshvatljivo i čudno kada čuju da je žena napustila svog muža. Šta ju je moglo natjerati da napusti svoje porodično ognjište? 


Obično tome prethodi mnogo godina svađe, rasprave, nerazjašnjenih odnosa, pokušaja razgovora. Međutim, nikome nije svejedno kada čuje da je njen odlazak definitivan. Pročitajte koji su to razlozi zbog kojih žena napusti svog muža: 

1. Prevara – većina žena smatra da je porodica glavna stvar i stub njihovog daljeg života. Ukoliko ih muškarac prevari i povrijedi njihov понос, stvoriće se razor u njihovom odnosu. Mnoge će oprostiti njegove greške, samo da bi im se vraćao kući, ali takvih je danas sve manje. Žena u dubini duše nikada to ne oprosti i zbog toga može doći do razvoda. 



2. Povrijeđena osjećanja – žene su posebno emocionalna bića, kojima je mnogo stalo do osjećanja i emocija. Da bi joj bilo dobro u braku, muž je svakodnevno mora obasipati pažnjom i ljubavlju, da bi znala da je važan dio njegovog života. Ukoliko je on zanemari odmah nakon vjenčanja, ona će vjerovatno sebi pronaći nekog ko joj pruža ono što želi. 

3. Nesporazumi – kada prva zaljubljenost i strast prođu, može doći do problema, jer stvari treba sagledati realno. Moguće je da se mišljenja supružnika uopšte ne slažu. 4. Nedostatak pomoći – muškarci smatraju da je njihov jedini posao da donesu novac kući, ali porodica gdje rade oboje, a sav kućni posao padne na leđa žene, ne može daleko dogurati. 



5. Nedovoljno intimnosti – iako ovo možda za neke zvuči stereotipno i žene su te kojima treba zadovoljstvo i intima. Ukoliko muž ne može ispuniti njene zahtjeve na ovom polju, bliži im se razvod. 

6. Povratak prve ljubavi – nakon nekog vremena u braku, ženama na neki način dosadi njihov muž. Susret sa prvom ljubavi, može učiniti da se strasti rasplamsaju kao nekada. Još ako je on zainteresovan za nju, vjerovatno će ostaviti muža. 

7. Finansijski problemi – neko prosto ne može vjerovati da bi žena ostavila muža zbog finansijskog problema u kojem se nađu, jer stupanjem u brak zaklinje se i na siromaštvo i bogatstvo. Međutim, žene koje jedine rade, a muž ljenčari kod kuće, dosadi im da izdržavaju besposličara i odluče da izdržavaju samo sebe.

Pokreće Blogger.