Iz ugla jedne žene: Ponekad nam treba hrabrosti da prekinemo vezu, ali i da ostanemo u njoj

Žudimo za ljubavlju onoliko koliko je se plašimo. Žudimo da budemo primjećeni onoliko koliko se plašimo da budemo primjećeni. 


Čeznemo za dubokim zagrljajima, nježnim očima koje nas gledaju sa razumijevanjem i suosjećanjem, dok u isto vrijeme pokušavamo izaći iz tih zagrljaja. Za nas je to previše rizično, previše intimno i previše iskreno. Nemamo se gdje sakriti. 

Biti viđen znači biti voljen, a nas su učili da je ljubav opasnost. Oni koji su nevoljeni se žele sakriti, a isti ti žude za uzbuđenjima i rizikom. Nesvjesno nas privlače i odbijaju oni koji sa nama komuniciraju. Privlače nas oni koji nas mogu izliječiti, a ponekad nas privlače oni koji se prema nama ponašaju loše.



Mislimo da se zaljubimo u osobu, a često se zaljubimo samo u sliku koju smo sami stvorili u glavi, a koja često mena veze sa stvarnošću. Primamo ljubav, a gubimo koncept ljubavi. Ustajemo i padamo. Težimo sigurnosti, a nailazimo na nesigurnost. 

Težimo slobodi, a pronalazimo zatvor, gubimo nadu, a zatim je ponovo dobijamo. Ponekad je potrebna hrabrost da se prekine veza, a ponekad je potrenba stvarnost da se ostane u njoj. Ponekad je potrebna hrabrost da danas ništa ne učinimo, a ponekad je potrebna i da priznamo koliko patimo. 



Ponekad je hrabrost potrebna da priznate koliko ste srećni, da napravite korak naprijed, ponekad nam je potrebna hrabrost a ni sami ne znamo zašto. Gubimo sebe i pronalazimo se. Dajemo više nego što možemo uzeti, iscrpljujući se u ime ljubavi ili trčimo što brže možemo, iscrpljujemo se u bijegu od ljubavi. 

Ljubav nije osjećaj, stanje ili iskustvo. Nije odredište. To je svjetlost koja sija u nama. Ljubav možemo osjetiti kada smo u paru, a možemo je osjetiti i kada smo sami. Možemo dijeliti svoje srce, napraviti korak naprijed ili korak nazad ili možemo ostati tu gdje jesmo. 

Naučite voljeti ovaj ples života, spontanost, avanturu, misteriju, neposrednost i bliskost ovog plesa. Naučite se prihvatiti neznanje kao novo znanje. Naučite biti srećniji ili nesrećniji, sigurni u neizvjesnost života, ali istovremeno naučite biti zaštićeni. Naučite manje tražiti ljubav, a više je poklanjati. Naučite se više tražiti prisutnost koja poziva druge na istu divlju radost.

Pokreće Blogger.