Filozofija života: Zašto bi trebali kupovati cipele u teškom periodu života?

Mnoge osobe se često u životu nađu u nestabilnoj, bezizlaznoj i uznemirenoj situacij. 


Na primjer, kada želite da donesete neku odluku ili napravite izbor oko važnih pitanja, a vama ništa nije jasno i ne znate šta da učinite. Osjećate se kao da vam tone tlo pod nogama. Probali ste sve moguće metode koje ste poznavali, ali ništa nije pomagalo. 

Međutim, stručnjaci su pronašli pomoć, a to je da sebi kupite cipele. Možda će vam zvučati smiješno, ali cipele su znak naše spremnosti za životni put, putovanje kroz različite situacije. Cipele treba kupiti lijepe, praktične, stabilne, jake, sa petom. Neki misle da je stabilniji đon sa malom petom, ali to nije uvijek tako.



Peta nam može mnogo pomoći u životu. Pomogla je ratarima da lakše hodaju po obrađenom tlu i radu i prinosi su bili uspješniji. Jahaču pomaže da pričvrsti nogu za uzengiju, da ne bi pao i da bi mogao vladati konjem. Malo veća peta, odnosno štikla, je simbol privilegovane klase. 

Žena sa visokom petom djeluje vitkije, ženstvenije. Mala peta je opet dobra za zdravlje i snažno hodanje. Naravno, ne misli se ovdje na mnogo visoku štiklu, već na normalnu, fiziološki udobnu petu. Ravan đon nije baš koristan za razvoj stopala. Još od antičkog vremena, kupovina cipela predstavlja veliku sreću.



Nekada su cipele sebi mogle kupiti samo bogate žene. Bile su mnogo skupe. Kada uporedimo, to je kao da sada kupujete automobil. Kada sebi kupite lijepe i udobne cipele, spremni ste za put. Nekada su se cipele ostavljale u nasljedstvo, da bi ih pratila sreća i dug život. Kupovina cipela će vam pružiti snagu i samopouzdanje, kao i ogromnu sreću.

Pokreće Blogger.