Žena koja voli oprašta - Ali žena koja previše oprašta prestaje voljeti

Kada žena voli ona neće otići čim se pojave prvi problemi u vezi. Čak ni kada muškarac pogriješi ili kada je ravnodušan prema njoj. 


Ona će oprostiti i pokušati popraviti stvari. Ona će pokušati da ga podstakne da se promijeni, trudiće se u nedogled, ali kada osjeti razočarenje, sve što tada želi je njena sloboda. Žena koja voli uvijek insistira na tome da se stvari pokušaju popraviti. 

Bori se za ljubav voljenog muškarca jer joj nije lako jednostavno okrenuti se i otići. Oprostiće, želeći da vidi kajanje kod njega i promjenu. Opraštaće sve do onog momenta kada postane jednako ravnodušna koliko i on. 



Jednog dana će shvatiti da nije problem u njenoj ljubavi, već u njegovoj ravnodušnosti i tada će prestati voljeti, tada će otići. Ne možete opraštati u nedogled, jednom ćete se umoriti. Kada ne vidite nikakav odgovor sa druge strane, kada se svi vaši napori izgube u njegovin prijekorima, kad svakodnevno plačete jer ne znate kako da doprete to njega, tada odustajete. 

Tada napokon shvatite i kažete sebi da zaslužujete više i da se više ništa ne može učiniti. I tada shvatite da vas više ništa ne veže za tog čovjeka koji vas je toliko puta razočarao i koji se nikada ni malo nije potrudio da bilo šta promijeni u vašoj vezi. 



Žena kada voli, ona voli svim srce. Kod nje ne postoji ljubav na pola. Ili voliš ili ne voliš. Trećeg nema. Žena koja voli će uvijek oprostiti. Jednom, dva puta, tri puta, oprostiće koliko god je to puta potrebno. Ali zapamtite, žena koja previše oprašta prestaje voljeti i odlazi zauvijek.

Pokreće Blogger.