Sa ženom koja cijeni sebe se ne možeš igrati - Prednosti žena sa visokim samopoštovanjem

Mnogi muškarci se plaše žena sa visokim samopoštovanjem. Misle da su previše ponosne, hirovite i da u svakom trenutku mogu da ih ostave. 


Mnogi od njih ne shvataju da su takve žene uložile mnogo truda u sebe da bi postale takve kakve jesu i ne dozvoljavaju nikome da se sa njima poigrava. Često ne shvataju da imati jednu ženu koja ima visoko samopoštovanje pored sebe ima svoje prednosti. 1. Ako je sa vama to je zato što vas voli; Ona neće biti sa nekim samo zato da ne bude sama ili zato što njen biološki sat otkucava. 

Nije tako lako natjerati ženu sa visokim samopoštovanjem da živi sa muškarcem kojeg ne voli ili kojeg ne poštuje, jer s pravom vjeruje da zaslužuje više. 2. Žena sa visokim samopoštovanjem je puna samopouzdanja; Njoj nisu potrebne svakodnevni komplimeniti i izjave ljubavi. 



Ona uživa u njima, ali ne zavisi od njih. Ona se neće neprestano nametati svom muškarcu i tražiti od njega da je uvjeri da je ona jedina žena u njegovom životu. 3. Žena sa visokim samopoštovanjem ima visoke ambicije; Ona će se truditi promijeniti svijet oko sebe i učiniti ga boljim. 

Ona će se uvijek truditi da nađe izlaz iz svake situacije u kojoj se nađe. 4. Ženi koja ima visoko samopoštovanje nije potrebna potvrda drugih; Nju nije briga šta drugi misle o njoj ili o njenom partneru. Ona ga je birala za sebe, ne da bi ga pokazivala drugima. 



5. Žena sa visokim samopoštovanjem je spremna prekinuti vezu koja je iscrpljuje; Čak i ako i dalje gaji osjećanja prema partneru, neće ostati sa njim ako se na neki način osjeća loše u toj vezi. Upravo ovo je jedan od najčešćih razloga zbog kojih muškarci izbjegavaju žene koje imaju visoko samopoštovanje.

Pokreće Blogger.