Prijateljstvo muškarca i žene je često samo iluzija: Takva prijateljstva teško opstaju iz 5 razloga

Mnogi vjeruju da je prijateljstvo između muškarca i žene moguće. Isto tako mnogi vjeruju da muškarac i žena ne mogu biti prijatelji. 


Mišljenja su podijeljena i među muškarcima i među ženama, iako mnogo više žena vjeruje da je ovakav vid prijateljstva moguć ukoliko se poštuju neka pravila i ako se ne prelaze granice. U ovom članku ćemo se osvrnuti na razloge zbog kojih mnogi vjeruju da je prijateljstvo između muškarca i žene nemoguće. 

1. Žene često ne znaju biti prijatelji sa muškarcima; Mnogi vjeruju da su žene emocionalno nestabilna bića i da im je teško održati vezu sa muškarcem samo na prijateljskom nivou. Često su upravo žene te koje u ovoj vrsti prijateljstva žele više. 



2. Ako su oboje u vezi njihovo prijateljstvo je osuđeno na propast; Često i muškarac i žena vjeruju u čvrsto prijateljstvo sve dok jedno od njih dvoje, ili oboje, ne nađu svoju srodnu dušu. Nakon toga njihovo prijateljstvo prestaje. Zašto se onda istospolna prijateljstva ne raspadaju kada jedno nađe partnera? Zato što je to prijateljstvo stvarno i zato što se u njega vjeruje. 

3. Prijateljstvo prikriva stvarne motive; Na primjer, muškarac ima iskrena osjećanja prema ženi i iskreno je voli, ali ne zna kako priznati svoja osjećanja, pa joj umjesto toga pokazuje prijateljstvo. Isto je i sa ženama. Neke žene vole kada im muškarci posvećuju pažnju stoga sklapaju prijateljstva sa mnogim muškarcima. 



4. Ovakva prijateljstva su često samo iz koristi; Prijateljstvo između muškarca i žene je često korisnije samo za ženu, a upravo to je razlog zbog kojeg mnogo više žena vjeruje u ovu vrstu prijateljstva. 5. Kada vaš partner ima prijatelja suprotnog pola; Ako vaš partner ima prijatelja suprotnog pola tada se možete naći u situaciji da sumnjate u ovakvu vrstu prijateljstva, pogotovo ako vas vaš partner ograničava da komunicirate sa svojim prijateljima suprotnog pola. 

Ako vaš partner to čini to je jasan znak da ni on sam ne vjeruje u takvu vrstu prijateljstva već samo skriva druge motive zbog kojih održava svoje prijateljstvo sa osobom suprotnog pola.

Pokreće Blogger.