Otvoreno pismo 40godišnjakinje: Muškarci, postali ste predvidivi i učinili ste ljubav dosadnom

Kada žena uđe u zrele godine nije joj lako pronaći pravu ljubav. Trenutno sam slobodna žena u 40tim i tek sada shvatam koliko je teško naći muškarca koji bi me mogao usrećiti. 


U zadnje vrijeme sam izašla sa nekoliko muškaraca, ali sastanci sa njima su mi bili jako neugodni i nevjerovatno dosadni. Ponekad se pitam kako mogu biti toliko monotoni i predvidivi. Moram priznati da sam do sada imala mnogo nepristojnih ponuda od mnogih muškaraca. 

Ne mogu da shvatim zašto se muškarcima prijedlog za vođenje ljubavi čini zavodljivim, pogotovo kada sam muškarac nije posebno privlačan. Vjerujte mi ni jedna iskusna i zrela žena neće biti impresionitana takvim prijedlogom. Već unaprijed znam kako bi se cijeli taj događaj mogao odigrati, do poslednjeg detalja. 



Kada dobijete ono što želite nestanete, a onda se nakon nekoliko mjeseci ponovo pojavite kao da se ništa nije desilo. Vjerujem da je ovaj scenarij mnogim ženama jako dobro poznat. Dragi moj, razumiješ li da je ovakvo ponašanje dosadno? 

Zašto ne bi jednom za promjenu uradio ono što ja želim? Zašto me ne bi odveo u pozorište ili na bilijar. Volim bilijar. Zašto mi ne bi od prve minute pokazao da imam vrijednost u tvojim očima i da ti nisam samo zabava za jednu noć. 



Razumijem da muškarci ponekad ne mogu kontrolisati svoje nagone, ali zašto bar ne bi pokušali učiniti stvari malo zanimljivijima. Sa 40 godina me nije briga koliki vam je trbuh ili neki drugi dio tijela. Više me zanima o čemu ćemo razgovarati. 

Ako me želiš zadiviti, zadivi me svojim ljudskim stavom. Razumijem da je tvoja prva pomisao da me želiš, ali budimo ozbiljni, odrasli smo ljudi. Imaš mozak, uključi ga i primjeti čovjeka u meni. Pokaži mi svoju osjetljivost i nježnost. 

Puno toga sam prošla i puno toga znam. Mogu ti biti izvor inspiracije, mira i topline, pa budi dovoljno pametan da to i dobiješ. Imala sam mnogo toga u životu, ali ono čega nisam imala je ljubav. Znam da je ljubav divna, zato nemoj da je činiš dosadnom jer ljubav nije dosadna.

Pokreće Blogger.