Ne dozvoli da te ocjenjuju samo po tvom izgledu - Budi žena koja pokazuje svoje prave kvalitete

Dok ne pokaže svoje kvalitete i unutrašnju ljepotu, ženu će uvijek ocjenjivati po izgledu.


Ocjenjivaće je po njenoj težini, načinu na koji se oblači i po izgledu njene kose. Sve se računa. Biti žena u prošlosti je bio sinonim za nježno, lijepo i čisto. Žene su stavljane na pijedestal, divili su im se, osvajali ih, mazili, štitili i voljeli. Šta nam je donijela emancipacija? 

Pravo glasa, pravo da nosimo pantalone. Ako smo željele jednaka prava sa muškarcima, morale smo duplo više da se trudimo da budemo jače od njih, kako bi dokazale da nismo slabiji pol. Uprkos našoj krhkoj konstituciji, na naša pleća stavljeni su teški tereti i visoki zahtjevi. 



Pored statusa majke, supruge i dobre domaćice, moramo biti i lijepe, nježne, nasmijane i dobro raspoložene, savršene ljubavnice, savršene kuharice. Sve to u uslovima u kojima se majka priroda pobrinula da pooštri „uslove takmičenja“ jer, htjeli mi to ili ne, moramo priznati da nismo rođeni jednaki. 

Zene imaju duplo veći broj masnih ćelija od uškaraca koje su uglavnom smještene na bokovima, zadnjici i bedrima. Ženski hormoni imaju promjenjivu razinu, kako tokom mjeseca i tokom cijelog ženinog života. 



Žene su sklonije anemiji jer gube željezo kroz menstrualni ciklusa i osteoporozi jer gube kalcijum nakon menopauze.  Žene intelektualno sazrijevaju brže, ali fizički ranije stare. Ipak bez obzira na to, žene su dugovječnije. 

Svi ovi fizički, psihološki i socijani zahtejevi ostavljaju veliki trag na ženi, na njenom sampouzdanju i kao konačni rezultat stvaraju vječitu borbu sa samom sobom.

Pokreće Blogger.