Najljepše ljubavi se rode iz prijateljstva: Kako sam ostavila muža i udala se za najboljeg prijatelja

Sa svojim bivšim suprugom sam bila u braku devet godina. Naš odnos je počeo prijateljski.


Zajedno smo studirali i kada sam jednom prilikom slomila nogu, on me svakodnevno posjećivao i brinuo se o meni. Ubrzo sam shvatila da mi se sviđa, ali nikada nisam imala hrabrosti to da mu priznam jer nisam željela pokvariti naše prijateljstvo. 

Jednom smo otišli zajedno na jednu zabavu, gdje se jedan njegov prijatelj počeo zanimati za mene. Tada je shvatio da bi mogao da me izgubi i nije želio da se drugi muškarci motaju oko mene. Vjenčali smo se godinu dana kasnije po završetku studija. 



Ne mogu reći da među nama nije bilo ljubavi, ali strasti definitivnop nije bilo. Nakon nekoliko godina našeg braka, moj muž je počeo živjeti za neka svoja zadovoljstva. Znao je nestati po tri dana, ali me u isto vrijeme ubjeđivao da me nije prevario. 

Vjerovala sam mu i sjedila kod kuće i čekala ga kao uzorna žena. Njegovi prijatelji su uvijek dolazili u naš dom u posjetu. To je postalo već uobičajeno. U tom društvu je bio i njegov prijatelj koji je pokazao zanimanje za mene na onoj zabavi sa početka priče. 



Uvijek mi se sviđao način na koji se ponašao prema meni. Uvijek je bio jako prijatan i pažljiv. Sa njim sam uvijek imala o čemu razgovarati i ubrzo smo postali jako dobri prijatelji. Činilo se čak kao i da razmišljamo na isti način. Mogla sam sa njim da razgovaram o svemu, mogla sam ga nazvati u pola noći ako mi je bio potreban razgovor. 

Uvijek je znao da me utješi i razumije. Nije prošlo dugo kada mi je priznao da je zaljubljen u mene. Iako od kako sam u braku nikada nisam ni pogledala nekog drugog muškarca, sa njim sa osjećala posebnu povezanost. Nisam željela da povrijedim svog muža, ali isto tako nisam željela da provedem život pored muškarca kojeg ne volim. 

Želim da budem srećna pored čovjeka koji me voli. Zbog toga sam odlučila podnijeti zahtjev za razvod braka. Nadam se da će moj bivši suprug ipak pronaći svoju sreću, jer sam ja svoju napokon našla pored čovjeka koji je postao moj najbolji prijatelj i moja podrška u trenucima kada sam je najviše trebala.

Pokreće Blogger.