Muškarci, ljepota zahtjeva novac, ne žene - Životna pravila Karla Lagerfelda

Legendarni njemački modni dizajner i kreativni direktor modne kuće Chanel Karl Lagerfeld preminuo je u februaru 2019. godine. 


Karl Lagerfeld je najpoznatije lice u modnom svijetu. Oslobodio je talente mnogih poznatih ljudi, osnovao lični brend i oživio modnu kuću Chanel. Obožavali su ga svi, od svjetskih dizajnera i modela do običnih ljudi. Crne naočale, uredno vezana kosa i elegantno odijelo je ono po čemu ćemo ga uvijek pamtiti. 

U znak sjećanja na ovog velikog kreativca i prije svega velikog čovjeka koji je zauvijek promijenio ideju mode, prisjećamo se nekih njegovih citata za koje se nadamo da će ostati upamćeni dugo vremena. 1. Želja da budemo lijepi zapravo je vrlo opasna motivacija. Vjerujem da je pristojan izgled dovoljan da skrene pažnju na vaš unutarnji svijet i dušu. 



2. Ne biste se trebali fokusirati samo na izgled. Naše iskustvo čini nas zanimljivima. Vjerujem da vremena kada imamo ne baš uspješne dane mogu biti korisna za sve nas. Nakon njih uvijek dođe vrijeme kada opet postanemo fizički atraktivni. 

3. Optimizam i sreća su naša najbolja hrana. 4. Nikada nisam osudio žene koje žele lijep život. Nikad nisam razumio muškarce koji se žale da ženama treba samo novac. Oni sami gledaju njegovane žene u prelijepim haljinama koje mirišu na ugodan parfem. Kažu da ljepota zahtijeva žrtvu. Netačno! Za ljepotu je potreban novac. 



5. Oprostiti je previše lako. Mogu slučajno zaboraviti, ali ne i oprostiti. Više volim osvetu. 6. Spavam 7 sati dnevno. Ako legnem u 02:00, probudim se u 9:00. Ako legnem u ponoć, probudim se u 07:00. Ne probudim se ranije. Kuća se može srušiti, ali spavaću tačno sedam sati. 

7. Ono što volim kod fotografije je to što snima trenutak koji je zauvijek nestao, a koji je nemoguće vratiti. 8. Imam više knjiga nego polica za njih. I pročitao sam ih sve. Ja sam poput Schwarzeneggera, samo što ja pumpam mozak. Ja sam graditelj mozgova. 

9. Usamljenost je najveći luksuz koji si mogu priuštiti. Samo moram biti sam sa sobom, inače to neću biti ja. 10. Trenirke su znak poraza, to znači da ste potpuno izgubili kontrolu nad vlastitim životom.

Pokreće Blogger.