Kako se žena oblači govori mnogo o tome koliko je srećna: 5 važnih stvari

Svaka žena ima svoje tajne i trikove koji joj pomažu da izgleda privlačno i atraktivno. Ono što unosi sklad u naš život i emocionalnu ravnotežu je ono što nas čini srećnima. 


Za nekoga je to porodica, za nekoga karijera, a za nekoga ljubavna veza. Srećnu ženu ćete prepoznati iz aviona po njenim manirima, ponašanju, ali i po odjeću i stilu oblačenja. 1. Uredan izgled; Srećna žena nigdje ne žuri i nikada je nećete vidjeti da stalno gleda nas sat. 

Ona nikada i nikome ne želi ništa dokazivati stoga ima vremena da svoj izgled uskladi sa svojim duševnim stanjem. Preciznost u svakom detalju odraz je harmonije njenog unutarnjeg svijeta. 2. Haljine i suknje; U svakodnevnom životu često zanemarujemo svoju ženstvenost u korist udobnosti i praktičnosti. 



Uvijek nađemo hiljadu razloga da ne nosimo „neudobnu“ haljinu ili suknju. Pogrešno vrijeme, nema prilike, previše dinamičan život. Sretna mlada dama u skladu je sa svojom ženstvenošću. Ništa ne može naglasiti ženstvenost više od suknje ili haljine. 

Upravo ti odjevni predmeti pomažu joj da ostane žena u bilo kojoj situaciji. 3. Elegantni minimalizam; Često žene u potrazi za svojoj srećom pokušavaju probuditi interes kod drugih za svoju ličnost uz pomoć ekstravagantnih odjevnih predmeta. 



Srećna žena pokazuje dobar ukus u jednostavnom stilu koji nosi, a to objašnjava elegantnim minimalizmom u svom stilu. 4. Nedostatak vulgarnosti; Veliki dekolte i prekratka suknja ukazuju na to da je žena u stalnoj potrazi, da ima puno kompleksa ili da jednostavno nema dobar ukus. 

Srećna žena je privlačna i bez pokazivanja vulgarnosti. 5. Odvažni ukrasi; Žena koja zrači srećom nikada se neće izgubiti u sivim nijansama. Za poboljšanje odjeće koristiće nakit i dodatke, ali ona zna granicu između izražajnosti odjeće i lošeg ukusa. Glavna tajna srećne žene je unutrašnja harmonija i sjaj u očima. Odjeća je samo pokazatelj unutrašnjeg stanja.

Pokreće Blogger.