Dajte mu emocionalnu bliskost i biće vaš zauvijek: Muškarca možete zadržati na vrlo lake načine

Kada je dvoje ljudi u vezi, između njih mora postojati fizička i emocionalna bliskost inače takva veza neće opstati. 


Na samom početku veze često ne razmišljamo o tome, ali kada prođe zaljubljenost i ako nema emocionalne bliskosti, veza je osuđena na propast. Emocionalna bliskost je kada pored partnera možete biti svoji, kada možete razgovarati o svojim problemima te kada imate podršku i razumijevanje. 

Kada su muškarac i žena emocionalno bliski oni žele provoditi što više vremena zajedno. Slušaju jedno drugo, vode računa jedno o drugome i podržavaju se. Ako nešto od ovoga ne postoji u vašoj vezi tada neke stvarimorate promijeniti. Morate prepoznati potrebe svog partnera i raditi na vezi. 



Morate otkriti šta je to što je potrebno vašem muškarcu ako ga želite zadržati pored sebe. Da biste izgradili emocionalno blisku vezu sa muškarcem, morate iskusiti neke emocije sa njim. Samo sjedenje u kafiću, restoranu u želji da saznate više o muškarcu vam neće biti od velike pomoći jer tako nećete moći upoznati svog muškarca onako kako treba. 

Idite zajedno na kuglanje, takmičite se, iskusite emocije podrške, uzbuđenja, igre i solidarnosti. Posjetite zabavni park, vozite se toboganima. Tamo ćete shvatiti koliko je muškarac spreman da vas zaštiti, da pomogne u prevladavanju straha. 



 Učinite da se on pored vas osjeća kao heroj koji vas spašava i štiti. Žena bi trebala biti za muškarca supruga, ljubavnica i prijateljica. Ona treba da učini da se on sa radošću svaki dan sa posla vraća njoj, a ne da bježi svojim prijateljima. 

Da biste to učinili morate mu se u potpunosti otvoriti tako da on u potpunosti razumije vas i vaš svijet. Samo tako ćete uživati i životu sa svojim partnerom i svemu što doživljavate sa njim. Osmijeh, radost i pozitivne emocije su ono što stvara emocionalnu bliskost između muškarca i žene.

Pokreće Blogger.