Ako vas muškarac voli neće vas ućutkivati: Od partnera koji vas cijeni nikada nećete čuti 7 stvari

Vaš romantični partner bi trebao biti neko koga volite, neko na koga se možete osloniti i neko u koga imate povjerenja. 


Postoje neke stvari koje vam vaš partner nikada ne bi smio reći, a ako se nalazite u vezi sa nekim ko vam govori ružne stvari, treba da razmislite o tome da li vas vaš partner zaista voli. Partner koji vas voli nikada vam neće uputiti ni jednu uvredu niti ružnu riječ jer ima poštovanja prema vama. 

1. Govori vam da mu niste privlačni; Svaki par u vezi prolazi kroz neke teške periode i svaka veza ima svoje uspone i padove kada je u pitanju fizička bliskost i privlačnost. Međutim, ako vam partner direktno kaže da mu niste privlačni nemate šta da tražite pored njega. 



2. Glupa si; Zapamtite da niste glupi i da parter koji vam to kaže nije vrijedan vašeg vremena. Niko nema pravo nikome da kaže da je glup, a kamoli da to kaže nekome koga navodno voli i do koga mu je stalo. Ovo je jedna od najgorih i najbezdušnijih uvreda. 

Kada vam partner kaže da ste glupi, on u stvari želi da ojača vlastiti ego, a to čine tako što će vas spustiti na niži nivo. Vi zaslužujete biti u vezi zbog koje se osjećate dobro, zapamtite to. 3. Ne budi dramatična; Ako je ovo nešto što ste čuli više puta u vašoj vezi, znači da ste sa nekim ko nije zainteresovan za osluškivanje vaših potreba i briga i već je uvjeren da sve rade ispravno, a vi griješite.



Ovo vas može natjerati da preispitujete vlastitu stvarnost, posebno u situacijama kada imate potpuno razuman komentar ili kada ste zabrinuti. Ako vam partner ovo često govori nemojte se ustručavati da mu kažete zbogom. 4. Da me stvarno voliš... Da li vam se nekad desilo da se vaš partner osjećao loše zbog nečega što radite ili ne radite, a zatim je dodao "Da me stvarno voliš..." 

Ako jeste, ta osoba nije za vas. Njegova taktika je da se osjećate krivim i koristi vašu ljubav prema njemu kako bi manipulisao sa vama. Nemate raloga da stalno dokazujet svoju ljubav partneru ako se on ne trudi da je vidi 5. Rekao sam ti; U redu, naravno, svi osjećamo poticaj da kažemo "Rekao sam ti" kad nešto što smo rekli uspije onako kako smo rekli. 

Ali ove riječi definitivno ne bismo trebali korstiti u vezi. Ovo može dovesti do problema u komunikaciji i povjerenjem u vezi. 6. Ućuti; "Ćuti" je jedna od najgorih stvari koju možemo čuti od bilo koga sa kim pokušavamo razgovarati, a kamoli od partnera. 

Ako vam partner često govori da ćutite, to bi mogao biti znak da ga ne zanima ono što govorite i da ne cijeni vaše mišljenje. Partner vam na ovaj način pokazuje nepoštovanje. 7. Ti si luda; Recimo da znate da vas partner vara, ali umjesto toga on vam kažu da ste ludi i obraća vam se kao da ste emocionalno nestabilni. 

Ovo je psihološki oblik verbalnog nasilja. Kad kažete uvredljive stvari nekome koga volite, ponekad možete ozbiljno prijeći granicu i nijedan partner koji vas naziva ludim ne vrijedi ni trunke vašeg vremena.

Pokreće Blogger.