Ponos uzrokuje više razvoda nego varanje - Muške osobine koje mogu upropastiti brak

Razlika u karakteru partnera, njihovom odgoju i načinu života će prije ili kasnije izaći na vidjelo. 


Ono što je važno da na vrijeme prepoznate da li će te razlike uticati na vaš brak ili ćete uspjeti stvoriti lijep zajednički život. Svako bi, prije nego što stupi u brak, trebao dobro upoznati sebe, svoje nedostatke i biti spremni raditi na vezi. 

U suprotnom, dvije nezrele osobe neće moći priznati svoje greške i nedostatke te će se fokusirati na nedostatkje partnera što veoma brzo može dovesti do sukoba i prekida odnosa. U ovom članku ćemo se osvrnuti na nekoliko muških osobina koje mogu narušiti srećan i spokojan brak. 



1. Sumnja; Sumnja nikada neće donijeti ništa dobro u vezi. Želja da se partner stalno provjerava i nedostatak povjerenja će dovesti do povećane napetosti, što kod drugog partnera može izazvati želju da sve češće krije čak i nebitne stvari od partnera. 

2. Sebičnost; Sebičnost u određenoj mjeri je dobra kada se radi o ljubavi prema sebi, ali ako se radi o želji za superiornošću nad drugima, ona može biti jako štetna. 3. Netaktičnost koja se pretvara u neumjerenost; Ponekad je jako važno napraviti pauzu prije nego što nešto napravite ili kažete, pa čak i dva puta razmisliti. 



Čak i ako znate da ste u tom trenutku u pravu, to ne znači da će vam to biti od pomoći u ovom trenutku. 4. Bezobrazluk i grubost; Niko ne voli kada je neko prema njemu grub i bezobrazan. Ovo će prije dovesti do sukoba i svađa u vezi nego do bilo kakvog rješenja problema, pomirenja ili uzajamnog poštovanja.

5. Neravnopravnost; U vezi je ravnopravnost partnera jako važna, ipak neki ljudi to ne razumiju. Sa lakoćom ukazuju na greške partnera, ali kada su u pitanju njihove greške oni ih ne prihvataju. Ako jedan partner može ukazati drugome na grešku, mora biti spreman prihvatiti kada mu partner ukaže na njegove greške. 

6. Ponos; Upravo je ponos taj koji uzrokuje više razvoda nego nevjera. Nekim ljudima je jako teško preći preko svog ponosa, pa će se radije razvesti nego priznati grešku, oprostiti i nastaviti dalje. 7. Ljubomora; Ljubomora je još jedna osobina koja veoma često narušava i uništava odnose između dvoje ljudi. 

Ponekad ljubomora može preći sve moguće norme i okvire pristojnosti, a razlog za ljubomoru se često može pronaći i tamo gdje ga nema. 8. Neostatak ljubavi prema sebi; Svaka osoba treba da radi na jačanju svoji vrijednosti i da njeguje ljubav prema sebi. 

Osoba koja je ispunjena ljubavlju zna šta želi i ima dovoljno ljubavi koju će podijeliti sa drugima. Osoba koja voli sebe je spremna svoju energiju usmjeriti na vezu i raditi na istoj.

Pokreće Blogger.