Osim što su vjerni prijatelji, psi su izvor pozitivne energije: Uticaj ljubimaca na energiju doma

Danas gotovo da nema kuće koja nema kućnog ljubimca, ali prema feng shuiu, nema svaki kućni ljubimac blagotvoran uticaj na energiju doma. 


Mnoge životinje su u stanju ne samo da donesu radost u dom, već i da poboljšaju energiju doma. Svaka životinja je jedinstvena po svojoj prirodi i energiji, čak nam i njihov dodir može dati radost i podići raspoloženje. Danas nam kućni ljubimci često pomažu da se riješimo samoće, za njih se vežemo i pružamo im svoju bezuslovnu ljubav. 

Životinje, osim što nam saju pozitivne emocije i poboljšavaju raspoloženje, stvaraju sklad i čiste od negativne energije. Oni su u stanju da nam pruže ljubav i da ne traže ništa zauzvrat. Mačka: Mačka je energetski najmoćnija životinja. 



Mačke su u stanju očistiti kuću od negativne energije, zaštititi je od zlih duhova i drugih stvorenja iz astralnog svijeta. Mačke izgledaju mirno i lijeno, ali zapravo su uvijek na oprezu. Kada mačka naglo ustane iz sna i uputi se ka nekom dijelu kuće, to znači da se u tom dijlu nakupila negativna energija, a vaš ljubimac je pokušava otjerati. 

Uz to, mačke su sposobne odbiti probleme svojih vlasnika, pa čak ih i spasiti od smrti. Mačke imaju dobro razvijenu intuiciju i mogu unaprijed osjetiti opasnost. Ako je danju vaš četveronožni prijatelj u nemirnom stanju i stalno vam prilazi, ne biste ga trebali ignorirati. Pas: Osim što su naši najbolji i najvjerniji prijatelji, psi su izvor pozitivne energije. 



Kuća u kojoj se nalazi pas uvijek vlada radost i sreća, a članovi domaćinstva se mnogo manje svađaju. Neke pasmine pasa blagotvorno djeluju na kućnu atmosferu, usklađujući je. Samo dodirivanje psa povećat će vam vitalnost i dati snagu. 

Poput mačaka i psi vas mogu upozoriti na opasnost. Riba: Mnogi ljudi biraju ribe za kućne ljubimce jer im nije potrebna posebna briga i pažnja, ali to nije njihova jedina prednost. Prema feng shuiu, akvarij smješten u novčanoj zoni stana (na jugoistoku) privlači bogatstvo i financijsku dobrobit kući. 

Riba simbolizira stabilnost i stvara mir i harmoniju u stanu. Ako se domaćinstva počnu prečesto sukobljavati , nabavite barem mali akvarij sa ribama. Uskoro ćete primijetiti da je odnos između vaših najmilijih mnogo bolji. 

Ne zaboravite voditi brigu o akvariju tako da u vašem domu prevlada samo pozitivna energija. Ptice: Ptice su simbol mudrosti, one će ojačati vaše informacijsko polje i aktivirati intelektualni proces domaćinstva. Ono na šta morate obratiti pažnju je da se energija ptica sukobljava sa energijom pasa i mačaka, pa se ne preporučuje držanje ovih životinja u istoj kući. 

Prema feng shuiu najprikladnije mjesto za držanje kaveza za ptice je na jugoistočnoj strani vaše kuće, jer se tamo akumulira sva pozitivna energija vašeg doma. U ovom slučaju, ptica će je samo ojačati. Glodari: Ovi kućni ljubimci u pravilu žive sami. 

Oni su mirni, tihi i ne zahtijevaju pažnju svojih vlasnika. Kakav efekat onda imaju na energiju stana? Ako se odlučite za glodara, prvo morate odabrati prikladno mjesto za kavez. Kao i kod ptica, kavez bi trebao biti smješten na jugoistoku. 

Stručnjaci za feng shui uopće ne savjetuju držanje glodara u kući. Smatra se da privlače neuspjeh, inhibiraju materijalni i duhovni rast članova domaćinstva i mogu oslabiti energiju vašeg doma. Ako želite imati kućnog ljubimca, ali nemate vremena za brigu o mački ili psu, prednost možete dati ribama ili kornjačama. Kornjača: Uprkos svojoj starosti i tromosti kornjače su simbol kretanja. 

Prema feng shuiu kornjača je simbol sreće. Zbog svoje dugovječnosti i svojim vlasnicima obećava dugovječnost i uči ih mudrosti. Zahvaljujući snažnoj energiji, oni mogu ojačati bilo koji sektor vašeg stana: sve ovisi o tome što stvarno želite pronaći. 

Stručnjaci za feng fhui kažu da se kornjača najbolje snalazi u sjevernom dijelu kuće. Egzotične životinje: Iako se egzotične životinje danas sve češće pripitomljavaju i drže kao kućni ljubimci, feng shui stručnjaci to ne preporučuju. Takvi su kućni ljubimci energetski vampiri, što znači da će biti u vašoj kući uzimati energiju od njenih stanovnika. 

Njihov energetski učinak je posebno štetan za druge kućne ljubimce, jer je ljudsko biopolje mnogo jače od energetske pozadine životinje. Pored toga, egzotične životinje zahtijevaju posebne uslove i složenu njegu, zbog čijeg nedostatka zdravlje ljubimca može biti ozbiljno ugroženo.

Pokreće Blogger.