Onaj ko iskreno voli ne odlazi na prvoj prepreci: Svaka veza treba proći 7 faza da bi bila uspješna

Svaka osoba mašta da upozna partnera za cijeli život. Obično nas privuče fizički izgled neke osobe. Da bismo znali da li je ta osoba prva za nas, moramo da stupimo u odnos. 


Većinom se dešava da se na prvu zaljubimo, pa tek poslije upoznajemo, što možda nekad nije dobro. Da bi veza bila uspješna, potrebno je dobro poznavati partnera. Svaka veza mora proći kroz odredjene faze da bi bila uspješna: 1. Zaljubljenost - na početku za vas ne postoji ništa drugo osim partnera. Prva zaljubljenost očara svakog, sve je idealno i savršeno 

2. Opuštenost - sada već poznajete partnera malo bolje i niste toliko slijepo zaljubljeni. Počinjete da razmišljate onako kako jeste i ponašate se opušteno i prirodno 3. Nedostaci - s partnerom ste proveli već dovoljno vremena i dolazi do prvih razmirica. Otkrivate šta vam to neodgovara, svadjate se. 



Tu fazu je najlakše prekinuti raskidom, ali to će vam se onda dešavati i u svakoj novoj vezi. Potrebno je ovu fazu prevazići i onda će biti samo bolje. 4. Mudrost – postajete sve mudriji i svjesni ste da ste već u dubljoj vezi koja vas čini srećnim. Imate strpljenja iako dodje do svadje, jer znate da vas poslije čeka lijep period 

5. Poštovanje – kada dodje do poštovanja prema partneru, sa sigurnošću možete reći da ga volite. Prave ljubavi nema bez poštovanja onog drugog. Mnogo je važno znati svoje dužnosti i držati ih se u vezi. 6. Prijateljstvo - nakon nekoliko mjeseci, pa čak i godina, partner vam postaje najbolji prijatelj. Ako ste mislili da partner ne može biti prijatelj, itekako se varate. 



Partner j e tada osoba sa kojom sve dijelite, i dobro i loše i koje će se uvijek naći tu za vas. 7. Istinska ljubav - ako ste prošli sve prethodne faze, vi sada slobodno možete reći da imate ljubav svog života. U pravu ljubav treba ulagati, ali na kraju se uvijek isplati.

Pokreće Blogger.