Mudra poruka zrele žene djevojkama: Nađi nekoga sa kim će ti biti dobro, loše možeš živjeti sama

Odnosi koji imaju šansu da budu dugoročni ne smiju biti složeni i komplikovani. 


Odnosi bi trebali biti jednostavni kao novčić. Nije važno koliko je muškarac uspješan, koliko je obrazovan, da li govori šest jezika, važno je kako se vi osjećate pored njega. Ako vam muškarac izaziva stres i depresiju, ako se pored njega osjećate ništa manje loše nego bez njega, onda vam takav muškarac ne treba. 

Ljubav je neodređeno stanje i često je znamo pomiješati sa strašću, požudom ili navikom. Tada ona postaje teška i neće vam donijeti ništa osim glavobolje. Veza bi trebala biti jednostavna jer sa tom osobom morate stvarati porodicu, odgajati djecu, graditi planove i živjeti. 



Ako mislite da će to doći samo od sebe, varate se. U početku nam treba visoka, vitka, zgodna, pametna, bogata, perspektivna, seksi, romantična osoba, a tek kasnije shvatamo da nam je u stavri potrebna osoba na koju se možemo osloniti i koja će biti pored nas uvijek i bez obzira na sve što se događa. 

Pouzdanost je ono što vam je potrebno. Treba vam pouzdana osoba koja će u najtežim životnim trenucima stati uz vas. Trebamo suosjećajnu osobu sa kojom ćemo moći podijeliti sve svoje radosti i tuge, pobjede i poraze, snove i strahove. Neko sa kim ćete se savršeno razumjeti. 



U vezi morate biti fleksibilni i tolerantni jer ćete morati donositi važne odluke zajedno, odluke koje bi mogle promijeniti vaš život, a takođe mora postojati i povjerenje jer bez njega sve pada u vodu. Kada vam je 20 ne razmišljate ni o čemu. 

Želite da vas muškarac obasipa pažnjom, kupuje skupe poklone i da vas pokazuje svijetu, ali ništa od toga nije važno. Nije važno da li je zgodan ili ne, visok ili nizak, vitak ili debeljškast. Sve što vam treba jeste saznanje da se pored njega možete osjećati sigurno i da se na njega uvijek možete osloniti. 

Kada se za dvadeset godina okrenete nazad shvatićete da je jedino važno kako se vi osjećate pored svog muškarca. Uvijek imajte na umu koliko vam je dobro pored njega, jer ako vam je loše sa njim ne treba vam takav muškarac u životu. Treba vam neko pored koga će vam biti dobro, loše možete živjeti i sami.

Pokreće Blogger.